Tech

Op je telefoon kijken bij je biertje? Deze kroeg maakt het onmogelijk

Bright • 04 augustus 2016 13:55 @Bright

Beeld © Facebook The Gin Tub

Een Britse cocktailbar blokkeert telefoonsignalen in de hoop dat klanten weer met elkaar gaan praten in plaats van op hun scherm te kijken.

"Ik wil dat mensen weer genieten van het uitgaan", verklaart Steve Tyler van The Gin Tub in Brighton tegenover de BBC. Volgens hem zijn sociale media de nagel aan de doodskist van de good old pub. "Als je afspraak naar de wc gaat, zorgt de mobiele telefoon ervoor dat je geen gesprek meer aanknoopt met iemand anders", klaagt hij.

Om te voorkomen dat cafébezoekers de hele tijd als zombies naar hun scherm staren zijn de muren en het plafond voorzien van metaal. Zo heeft Tyler een zogenaamde kooi van Faraday gebouwd die elektromagnetische signalen van buiten blokkeert. Anders dan het jammen van telefoons is deze oplossing volledig legaal.

Klanten zijn enthousiast

Overigens is het wel gewoon mogelijk om te bellen in de Gin Tub. Op alle tafels in de bar staat een ouderwetse telefoon-met-draaischijf waarmee bezoekers een nieuw rondje kunnen bestellen of bezoekers aan de andere tafels kunnen bellen.

Klanten lijken enthousiast over het beleid van de bar. De enige klacht die Tyler tot nu toe ontving was van een bezoeker wiens telefoon het ondanks de kooi van Faraday gewoon bleek te doen. Die klant kreeg vervolgens een nieuwe tafel toegewezen.

Moeite met oogcontact

Uit onderzoek van het University College of Londen bleek eerder dat mensen steeds meer moeite hebben met oogcontact maken, met name jongeren. Na gemiddeld 3,3 seconden breken we oogcontact af.

Jongeren raken door het kijken op hun smartphone gewend aan praten met elkaar terwijl ze op een smartphone kijken, vertelde communicatietrainer Onno Hansen.

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook.

Bron • Bright.nl