Tech

Chatdienst Slack koopt slimme mailapp Astro

Harm Teunis • 25 september 2018 13:08 @harmteunis

Beeld © Getty Images

De zakelijke chatapp Slack heeft de slimme mailapp Astro overgenomen. Een opvallende overname, omdat Slack juist de app wil zijn die e-mails overbodig maakt met chatten in openbare- en afgeschermde kanalen.

Hoeveel Slack betaalt om Astro in te lijven, maken de twee bedrijven niet bekend.

Slack moet bij de aankoop erkennen dat e-mail, naast hun eigen dienst, nog steeds een belangrijke communicatiemiddel is voor de zakelijke wereld.

Er zijn al eerder pogingen gedaan om e-mails in Slack te integreren, onder meer via een app van Astro, maar dat kan volgens het bedrijf een stuk makkelijker en beter. De technologie van Astro moet helpen om e-mails makkelijker in de eigen app te laten binnenlopen.

Kunstmatige intelligentie

Astro is een e-mail- en kalenderapp voor Gmail- en Office 365-accounts die met kunstmatige intelligentie orde aan probeert te brengen in je inbox.

De belangrijkste berichten verschijnen in een aparte map en de rest wordt ervan gescheiden. Daarnaast hielp de app ook met het makkelijk uitschrijven voor nieuwsbrieven en mailinglijsten.

De prioriteiten-inbox van Astro. Beeld © Astro

Overstappen naar andere apps

Vanaf 10 oktober stopt Astro met de apps voor Mac, iOS, Android, Amazon Alexa en ook met de aparte app voor Slack. Vanaf vandaag is het al niet meer mogelijk om de app te downloaden.

Huidige gebruikers van de apps wordt aangeraden over te stappen naar de mailapps van Google, Microsoft, Apple of andere aanbieders.

De meeste van de ongeveer 30 Astro-werknemers verhuizen mee naar Slack. 

Weer een overname

Voor Slack is het de vierde overname dit jaar. In juli nam het concurrenten HipChat en Stride over.  

In diezelfde maand werd ook Missions ingelijfd; een app waarmee gebruikers geautomatiseerde processen kunnen maken in Slack, zonder dat je daar verstand van programmeren voor nodig hebt.

Bron • RTL Z