Tech

Tesla verkoopt weer draadloze oplader voor smartphones

12 september 2018 09:53

Beeld ©

Tesla verkoopt een gadget voor draadloos opladen, die ook als powerbank werkt. Het apparaatje, voorzien van Tesla-logo, raakte onlangs snel uitverkocht, maar is nu weer leverbaar.

De Tesla Wireless Charger verscheen dinsdag weer in de webwinkel van het automerk voor de prijs van 49 dollar. Eind vorige maand raakte het apparaatje snel uitverkocht. De prijs was toen 65 dollar, maar Tesla heeft de prijs verlaagd en geeft eerdere kopers 16 dollar terug 

Door de grote vraag is de levertijd inmiddels opgelopen tot 3 à 4 weken.

Strak vormgegeven

Het strak vormgegeven apparaatje heeft een geïntegreerde USB-C-kabel en een Tesla-logo. De Charger is beschikbaar in een witte en een zwarte uitvoering. Het ontwerp lijkt op dat van Tesla's thuisaccu Powerwall.

De gadget kan smartphones draadloos opladen via de bekende Qi-standaard, die door steeds meer nieuwe smartphones wordt ondersteund. De Charger ondersteunt 5W, wat niet al te snel is. De Wireless Charger heeft een 6000 mAh-capaciteit. Dat is relatief weinig, maar het belangrijkste voor de kopers zal het Tesla-logo op de bovenkant zijn.

Surfplanken en powerbanks

Tesla verkoopt al jaren online allerlei producten met het eigen logo erop, waaronder jassen, powerbanks en een mini-Tesla voor kinderen voor 600 dollar.

Eerder dit jaar verkocht Tesla enkele uren een limited edition surfboard voor 1500 dollar. De 200 exemplaren van de Tesla-surfplank waren razendsnel uitverkocht.