Tech

Elon Musk’s Boring Company levert eerste vlammenwerpers

11 juni 2018 16:17

Beeld © Elon Musk, Twitter

Tesla heeft misschien wat moeite om de Model 3 van de band te laten rollen, maar met vlammenwerpers leveren heeft Elon Musk in ieder geval geen moeite.

In januari tweette Musk dat hij ook vlammenwerpers ging verkopen. Dat deed hij vanuit The Boring Company, het bedrijf waarmee hij tunnels wil graven om files te omzeilen

Vooraf leek niemand Musk echt serieus te nemen. Dat kwam misschien ook wel omdat de Tesla-ceo er zelf wat lacherig over deed. Er werd daarom kort gedacht dat het om een grap ging, totdat er daadwerkelijk besteld kon worden.

Instructies voor veilig gebruik

Nu blijkt dat Musk de vlammenwerpers heeft geleverd. De eerste duizend exemplaren van de 'Not a Flamethrower' zijn dit weekend opgehaald. De kopers werden daarbij verwelkomd door een Mexicaanse mariachiband en kregen instructies over hoe het gevaarte veilig te gebruiken was.

In totaal zijn er 20.000 vlammenwerpers besteld, van 500 dollar per stuk. Dat levert de Boring Company een omzet van 10 miljoen dollar op.

De kopers kregen bij het ophalen ook marshmellows om de vlammenwerper op uit te proberen.  

Daarbij moesten ze een gebruikersovereenkomst tekenen, met een knipoog. Gebruikers moeten bijvoorbeeld beloven hem niet binnenshuis te gebruiken. Ook is er een advies: de beste manier om hem te gebruiken is 'voor het maken van crème brûlée'.

Niet geheel verrassend worden de eerste 'Not a flamethrowers' ook al online aangeboden op Ebay. Uiteraard voor een hogere prijs, variërend van zo'n 2000 tot 5000 dollar.

Bron • RTL Z