Tech

Gevaarlijke Galaxy Note 7 geweerd uit New Yorkse metro

Matthias Pauw • 14 september 2016 08:50 @mattpauw

Een ontplofte Samsung Galaxy Note 7 Beeld ©

De ontploffingsgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 is niet welkom in het openbaar vervoer in New York en New Jersey. De OV-bedrijven roepen gebruikers op hun apparaat uit te zetten.

Het New Yorkse metro- en busbedrijf MTA riep gisteren via Twitter reizigers op hun gevaarlijke mobieltje uit te zetten, wegens 'zorgen over de batterij die kan ontbranden'.

Ook het OV-bedrijf van New Jersey roept reizigers met klem op om de telefoon uit te schakelen aan boord van bussen en treinen.

Ook geweerd uit vliegtuigen

De vervoerders sluiten zich aan bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, die een paar dagen geleden ook al opriep om de Note 7 niet in het vliegtuig te gebruiken.

Een kleine twee weken geleden bleek dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung bij meerdere gebruikers spontaan in brand vloog. Daarop legde de fabrikant de productie en is een wereldwijde terugroepactie gestart.

Software-update

Het toestel is in Nederland nog niet verkrijgbaar. Maar in thuisland Korea is hij wel al op de markt. Om het explosiegevaar te verkleinen rolt Sasmung daar een software-update uit die ervoor zorgt dat de batterij van de Note 7 maar tot 60 procent wordt opgeladen.

Als je nieuwste telefoon plotseling in brand vliegt is dat ook erg slecht  voor de beurswaarde van een bedrijf. Samsung beleefde zijn slechtste beursdag in maar liefst vier jaar tijd nadat bekend werd wat er mis kon gaan met de smartphone. 

Bron • RTL Z