Tech

'Microsoft werkt aan goedkope iPad-concurrent'

Bright • 16 mei 2018 15:04 @Bright

De Surface Pro 2 laptop van Microsoft heeft al een tabletfunctie. Beeld © Getty Images

Microsoft zou in de tweede helft van dit jaar met een lijn goedkopere Surface-tablets komen. Daarmee zou het bedrijf de concurrentie met de iPad aangaan.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Apple is marktleider op het gebied van tablets met een prijs van rond de 350 euro. Microsoft verkoopt al de hybride Surface Pro, die het midden houdt tussen een tablet en een laptop. Dat apparaat zit met een prijs van rond 900 euro en een schermformaat van 12 inch dichter bij de iPad Pro.

De nieuwe Surface-tablets zouden schermen van 10 inch hebben, ongeveer hetzelfde formaat als de gewone iPad. Ook zou de prijs van 400 dollar rond die van de iPad liggen en zelfs het ontwerp met ronde hoeken zou worden overgenomen. De batterijduur zou iets korter zijn dan bij de huidige grotere Surface-tablets.

Chips van Intel

De chips voor de nieuwe tablets van Microsoft zouden worden gemaakt door Intel. Dat is opvallend, want Intel heeft de afgelopen jaren een grote achterstand opgelopen als het gaat om chips voor telefoons en tablets.

Bovendien heeft Microsoft onlangs juist ondersteuning voor het populairste soort mobiele chip aan Windows toegevoegd, de zogenoemde ARM-chips die onder meer door Intels concurrent Qualcomm worden gemaakt.

Na de zomer

Nog voor de zomer verschijnen volgens Bloomberg ook enkele Windowslaptops met de eigenschappen van een tablet, uitgerust met dergelijke chips en voor een lagere prijs.

Microsoft zou zijn nieuwe tablet met Intelchip na de zomer presenteren. Dan zou de Surface-lijn voor consumenten groeien naar vijf producten. Momenteel verkoopt Microsoft de hybride Surface Pro, de Surface Book, de Surface Laptop en de desktopcomputer Surface Studio.

Kijk ook: 'De nieuwe iPad gaat het klaslokaal niet veroveren'

Bron • Bright.nl