Tech

Samsung geeft klanten brandveilige doos om Note 7 op te sturen

Bright • 12 oktober 2016 11:08 @Bright

Beeld ©

Mensen die hun Note 7 terugsturen naar Samsung krijgen daarvoor een speciale brandveilige dozenconstructie voor als hij onderweg explodeert.

Het is inmiddels bekend: Samsung heeft de handdoek in de ring gegooid wat betreft zijn Note 7 toestellen. Na meldingen van ontploffende telefoons (zelfs bij vervangende exemplaren) zijn ze helemaal uit de productie gehaald.

Mensen die hun Note 7 direct bij Samsung kochten, kunnen die terugzenden. Daarvoor stuurt Samsung een brandveilige kartonnen doos met bijhorend paar handschoenen.

Zo werkt de kartonnen doos

Techsite XDA-Developers maakte een video van de instructies van Samsung. Het werkt zo: de telefoon die je in een speciaal zakje die je in een doosje stopt. Die gaat in een grotere doos en daarna gaat alles in een brandwerende folie.

De zending wordt vervolgens vervoerd over land of per schip, maar zeker niet met het vliegtuig. De handschoenen zijn meegeleverd omdat de brandwerende laag keramische vezels heeft, waar sommige mensen uitslag van kunnen krijgen. Samsung neemt duidelijk geen enkel risico meer.

Bron: Bright.nl. Kijk ook de tech-video's van Bright op YouTube.

Bron • Bright.nl