Tech

Mensen kopen voor miljoenen katten op Ethereum-blockchain

Bright • 05 december 2017 15:22 @Bright

Beeld © CryptoKitties

Binnen enkele dagen hebben spelers van de CryptoKitties-game, die werkt met de Ethereum-blockchain, al 2,2 miljoen euro uitgegeven aan virtuele katten.

De game CryptoKitties is een soort blockchain-variant op Pokémon-kaarten. De nieuwe game draait op de Ethereum-blockchain, de technologie achter de virtuele munt, en trekt na een paar dagen al wereldwijde aandacht, mede vanwege de enorme bedragen die er voor de virtuele katten worden neergeteld.

Bij CryptoKitties verzamel je virtuele katten die je kunt verhandelen. De Ethereum-blockchain moet garanderen dat je digitale kat alleen van jou is en bovendien niet gekopieerd of vernietigd wordt. Inmiddels gaan er miljoenen om in de virtuelekattenindustrie. De betaling gaat via ethers, de digitale munten van Ethereum.

Op dit moment staat het record voor een virtuele kat op ruim 246 ethers, zo'n 100.000 euro. In een paar dagen tijd is er al voor omgerekend vier miljoen euro aan virtuele katten verhandeld.

Populairste Ethereum-contract

De game maakt gebruik van de mogelijkheid om contracten via de Ethereum-blockchain vast te leggen. Zo weet de blockchain precies welke kat van wie is. De gamers gebruiken hun eigen Ethereum-adres om de game te spelen en te handelen.

Ondertussen is CryptoKitties al goed voor 15 procent van al het Ethereum-netwerkverkeer. Het is daarmee het populairste Ethereum-contract op de blockchain.

Bron • Bright.nl