Tech

'iPhone X breekbaarste iPhone ooit'

Bright • 07 november 2017 13:35 @Bright

Beeld ©

Uit tests blijkt dat de iPhone X helemaal niet goed bestand is tegen valschade. Voor die breekbaarheid krijg je wel wat terug. Het scherm en de camera van het toestel worden geprezen om de hoge kwaliteit.

Verzekeringsmaatschappij SquareTrade noemt de iPhone X zelfs de 'meest breekbare iPhone'. Bij de tests die SquareTrade uitvoerde, ontstond er niet alleen schade aan de glazen behuizing van het toestel, maar ook aan andere onderdelen: zo ging er een sensor kapot, zo schrijft Ars Technica.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de testen die SquareTrade uitvoert vrij extreem zijn. Het bedrijf laat de toestellen van een hoogte van ruim 1,80 meter vallen, de gemiddelde iPhone-bezitter moet hem dan boven zijn hoofd houden.

Techsite CNET, dat de telefoon vanaf een meer realistische hoogte van 90 centimeter liet vallen, constateerde ook dat het toestel kwetsbaar is. Al bij de eerste val kwam er een barst in de rand. Een volgende val leidde tot nog meer barsten.

Steviger dan de iPhone 8?

Maar goed, een verzekeraar heeft natuurlijk baat bij slechte valresultaten. Ook YouTuber EverythingApplePro testte hoe snel het toestel kapot gaat als je hem laat vallen. Volgens hem kun je wel degelijk een hoesje gebruiken. Toch houdt de X zich vaak vrij goed tijdens de tests. Bij een aantal vallen vanaf ooghoogte ontstond er zelfs helemaal geen zichtbare schade. 

Hij is dan ook flink onder de indruk van de iPhone X. Door gebruik van roestvrij staal doorstaat de X de valproeven veel beter dan de 8. 

Meest innovatieve scherm

Hoewel de valbestendigheid van de iPhone X dus niet is om over naar huis te schrijven, doet het toestel het op andere vlakken wel erg goed. Zo noemt DisplayMate het scherm van het nieuwe vlaggenschip van Apple 'het meest innovatieve en best presterende' smartphone-scherm ooit.

Op zaken als helderheid en contrasten scoort het oled-scherm van de iPhone X beter dan welk ander smartphone-scherm dan ook. Ook prijst DisplayMate de scherpte van het scherm en de geringe reflectie.

Beste foto’s

Ook scoort de iPhone X het beste op het maken van foto’s volgens onderzoek van DxOMark. Het toestel krijgt een score van 101, net iets hoger dan de Samsung Galaxy Note 8 en de Huawei Mate 10 die allebei op 100 uitkwamen. Qua video is er met een score van 89 volgens DxOMark nog wel ruimte voor verbetering bij de iPhone X. 

Bron • Bright.nl