Tech

Nu ook live televisie kijken met terugkijkplatform NLziet

Bright • 26 oktober 2017 14:32 @Bright

Beeld ©

De streamingdienst NLziet biedt niet alleen meer on-demand video's. Nu kun je ook live televisie kijken.

De website en app van NLziet is vernieuwd, waarmee live tv-kijken aan de dienst is toegevoegd. Dat heeft NLziet op de website bekendgemaakt. Abonnees van de dienst kunnen voortaan in hoge kwaliteit live naar programma's van twaalf zenders van RTL, SBS en NPO kijken. 

De live-functie werd een jaar geleden aangekondigd. Ook is het voortaan mogelijk om via een replay-modus live programma's vanaf het begin terug te kijken. Zowel live- als replay-uitzendingen bevatten reclame.

NLziet kost 7,95 euro per maand om de programma's van twaalf zenders live of terug te kijken. De dienst is te gebruiken in de browser en in iOS- en Android-apps. Ook is er een app voor Smart TV's. Binnenkort komt de PlayStation 4 daar nog bij.

Knippr en KPN Play

De alternatieve diensten om live televisie te kijken, Play van KPN en Knippr, kosten allebei tien euro per maand. Die bieden wel iets meer zenders: 25 zenders bij Play en zeventien bij Knippr. Bij beiden kun je gemiste programma's tot zeven dagen terugkijken. Dat kan tot een jaar geleden bij NLziet.

Bron • Bright.nl