Tech

Deze gadget strijkt twaalf overhemden in drie minuten

Bright • 07 oktober 2017 12:12 @Bright

Beeld ©

Strijken is een hoop gedoe en precies zo’n taak die je liever aan robots overlaat. Goed nieuws, want strijkgadget Effie verschijnt volgend jaar.

Je kleding strijken is tijdrovend en best een gedoe en de stomerij is duur. De Britse uitvinders Rohan Kamdar en Trevor Kerth hebben een oplossing bedacht: de strijkmachine Effie, die niet moeilijker in gebruik moet zijn dan een kledingkast.

799 euro

Het enige wat je hoeft te doen is wat water en een bolletje wasverzachter in het apparaat te doen. De Effie ziet eruit als een niet al te grote dossierkast. Vervolgens gaat het luikje open, gaat het kledingstuk naar binnen en strijkt Effie het tussen twee stomende langwerpige strijkijzers.

Er is plaats voor 12 kledingstukken, kleine dingen zoals sokken en ondergoed kunnen in een zakje. En die twaalf kledingstukken worden in slechts drie minuten door Effie gestreken.

Het is wel even rekenen of Effie goedkoper is dan een paar bezoekjes aan de stomerij: de strijkrobot kost 699 Britse pond (779 euro). Vanaf maart 2018 is Effie vooruit te bestellen.

Bron: Bright.nl

Bron • Bright.nl