Tech

Netflix verhoogt opnieuw de maandprijzen met 1 of 2 euro

Bright • 05 oktober 2017 17:02 @Bright

Beeld © Getty

Een Netflix-abonnement met films en series in HD kost nu 10,99 euro per maand.

Netflix heeft de prijsstijging doorgevoerd in zijn online overzicht. Het gaat allereerst om het standaardabonnement, dat van 9,99 euro per maand naar 10,99 euro per maand gaat. Ook het Premium-abonnement gaat twee euro in prijs omhoog, van 11,99 euro naar 13,99 euro per maand. Het Basic-abonnement blijft vooralsnog 7,99 euro per maand kosten.

19 oktober

In een mail naar abonnees schrijft Netflix dat de verhoging nodig is om 'goede series en films te kunnen blijven aanbieden'. Huidige klanten kunnen op 19 oktober aangeven of ze de hogere abonnementskosten willen betalen of niet.

Anderhalf jaar geleden verhoogde Netflix nog de prijs van het standaardabonnement. Toen werd hij 2 euro duurder: 9,99 in plaats van 7,99 euro.

Met het standaardabonnement kun je op twee schermen tegelijk naar Netflix kijken in HD-kwaliteit. Het Basic-pakket van Netflix is goedkoper, maar biedt één scherm en geen HD. Het duurste abonnement is op vier schermen tegelijk te gebruiken en biedt naast HD ook de nog hogere 4K-kwaliteit.

Aandeel omhoog

Aandeelhouders lijken enthousiast te reageren op de prijsverhoging: het aandeel van Netflix stijgt met een dikke 4 procent naar 192,10 dollar. 

Bron • Bright.nl