Tech

Microsoft: Paint blijft gewoon te downloaden in de Windows Store

Bright • 25 juli 2017 09:31 @Bright

Beeld ©

Tekenprogramma Paint verdwijnt nog niet en blijft gratis te downloaden in de Windows Store, aldus Microsoft.

Gissteren werd bekend dat tekenprogramma Paint van Microsoft bij de komende update van Windows 10 werd bestempeld als 'verouderd'.

Maar dat betekent du sniet dat Paint verdwijnt. Microsoft meldt dat Paint gewoon beschikbaar blijft voor Windows 10-gebruikers als gratis download in de Windows Store. Het programma zal dus niet meer standaard na installatie van Windows aanwezig zijn. Of MS Paint nog updates krijgt, is nog niet duidelijk.

Microsoft publiceerde een lijst van functies die in de Windows 10 Fall Creators Update verouderd zijn of worden verwijderd. In dat rijtje viel vooral Microsoft Paint op. Tweeëndertig jaar na de introductie wordt het tekenprogramma door het bedrijf als verouderd bestempeld.

Paint 3D

In april dit jaar rolde Microsoft zijn Creators Update uit. Daarmee werd een nieuwe versie van Paint toegevoegd: Paint 3D. Hiermee kun je krabbels maken zoals je gewend bent in Paint, maar ze ook op vrij simpele wijze omzetten in driedimensionale tekeningen. De traditionele Paint is een stuk minder uitgebreid.

Paint bestaat als sinds 1985, toen Windows 1.0 uitkwam. Het was toen mogelijk om tekeningen in zwart-wit te maken. Later werd daar kleur aan toegevoegd en pas met de komst van Windows 98 konden de tekeningen als JPEG opgeslagen worden.

Een precieze verschijningsdatum van de Fall Creators Update voor Windows 10 is er nog niet. Na de update verdwijnt ook Outlook Express en de Reader-app. Laatstgenoemde wordt opgenomen binnen Microsoft Edge.

Bron • Bright.nl