Tech

Samsung stapt in de race rondom de zelfrijdende auto

Bram van Dijk • 14 september 2017 09:29 @ikbenbrampuntnl

Samsung-telefoon in een auto. Beeld © GettyImages

Ook Samsung gaat meedoen in de zelfrijdende auto-industrie. Na een recente giga-overname start het nu een miljoenenfonds voor de ontwikkeling van technologieën.

Met een fonds van 300 miljoen dollar wil Samsung in startups investeren die aan technologieën van de zelfrijdende auto sleutelen. Dat heeft het bedrijf vandaag aangekondigd op de Frankfurt Motor Show.

Het fonds komt na een recente overname van Samsung: in maart van dit jaar kocht het voor 8 miljard dollar het Amerikaanse bedrijf Harman, dat vooral bekend is als moederbedrijf van audiobedrijven JBL en AKG. Harman moet de zelfrijdende tak van Samsung gaan worden.

Sensoren en AI

Het fonds is de eerste serieuze stap van Samsung in de wereld van autonoom rijden. Samsung wil het geld investeren in 'slimme sensoren, machine vision, kunstmatige intelligentie, [...] veiligheid en privacy', aldus het persbericht.

Als eerste investeert Samsung in het bedrijf TTTech, een chip- en hardwareontwikkelaar voor autonome voertuigen. Voorlopig rept het bedrijf nog niet over het maken van een eigen zelfrijdende auto.

Zelfrijdende truck

De stap van Samsung lijkt wat laat: techbedrijven als Uber, Apple en Google zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto.

De nieuwe Tesla's hebben zelfs al een soort autopiloot. Ceo Elon Musk kondigde vandaag aan dat Tesla eind volgende maand een deels zelfrijdende elektrische truck presenteert.

Bron • RTL Z / Bram van Dijk