Tech

Pebble overgenomen door Fitbit, maakt geen smartwatches meer

Bright • 07 december 2016 15:55 @Bright

Dit is de Pebble Time Round Beeld ©

Pebble is overgenomen door fitnessaccessoiremaker Fitbit. Daarmee stopt de productie van nieuwe Pebble-smartwatches en komt de Time 2 niet meer uit.

Dat bevestigt Pebble vandaag in een Kickstarter-post.

De Pebble Time 2 was afgelopen zomer via Kickstarter te bestellen. De nieuwe smartwatch moeten volgende maand bij de eerste klanten verschijnen, maar dat gaat niet door.

Dat komt omdat Pebble is overgenomen door Fitbit, die hoogstwaarschijnlijk de software van het bedrijf in zijn eigen producten wil gaan verwerken. Volgens Bloomberg heeft 40 procent van het Pebble-personeel een baan aangeboden gekregen bij Fitbit. De maker van fitnesswearables zou minder dan 40 miljoen dollar betalen voor de overname van Pebble.

Het gaat niet goed met Pebble

Het gaat al langer niet goed met Pebble. Eerder dit jaar werd een kwart van de werknemers al ontslagen. Fitbit hoopt door Pebble aan boord te halen vooral om beter met de Apple Watch te kunnen concurreren en zodoende betere smartwatches te kunnen maken.

Volgens Bloomberg verlaat Migicovsky het schip na de overname. Hij gaat mogelijk terug naar incubatieplatform Y Combinator, om startups die eigen hardware maken te adviseren.

Kickstarter-succes

Een Pebble-project op Kickstarter stond altijd garant voor het ophalen van miljoenen dollars. In 2012 haalde het bedrijf ruim 10 miljoen dollar op voor de eerste Pebble-smartwatch. De horloges staan bekend om hun eInk-scherm dat tot een week meegaat op een volle accu. Ook ondersteunen de watches eigen apps en enorm veel klokjes die gebruikers downloaden en zelf kunnen indienen. 

Lees op rtlz
Pebble Time Round review: de smartwatch is eindelijk elegant

Techprogramma Bright TV zie je elke maandagavond op RTL Z

Bron • Bright.nl