Tech

Kabinet: supersnel internet voor iedereen

07 december 2016 10:19

Beeld © ANP

Heel Nederland moet supersnel internet krijgen. Volgens het minister Kamp is draadloos internet een basisbehoefte geworden, net als water en elektriciteit.

Het kabinet gaat zich er sterk voor maken dat draadloos internet voor iedereen in Nederland toegankelijk wordt en van de hoogste kwaliteit. 

Behoefte neemt alleen maar toe

Volgens de minister heeft draadloze communicatie zich 'in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte.'

"Zonder deze technologie stagneert onze economie", schrijft Kamp in een nota. "De behoefte van consumenten en bedrijven aan diensten via draadloze communicatie, neemt de komende jaren alleen maar toe. Daarom gaat het kabinet zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties.

Voorwaarden voor telecombedrijven

Dat snel en betrouwbaar internet wordt gezien als basisbehoefte, net als bijvoorbeeld water en elektriciteit, heeft ook gevolgen voor telecombedrijven. Komend voorjaar horen zij wanneer zij kunnen intekenen op nieuwe vergunningen en tegen welke voorwaarden.

Met de regelgeving wil het kabinet er voor zorgen dat bijvoorbeeld draadloos internet goed wordt aangeboden. Zo zouden er eisen kunnen worden gesteld over de dekking van een draadloos netwerk, aldus Kamp.

Bron • RTL Nieuws