Tech

Samsung wil volgend jaar een smartphone met opvouwbaar scherm

Bright • 12 september 2017 12:24 @Bright

In 2013 liet Samsung al een concept zien. Beeld © Samsung

Samsung ruimt naar eigen zeggen op dit moment de laatste hobbels uit de weg: het wil in 2018 een smartphone met een opvouwbaar scherm lanceren.

"We zijn op dit moment bezig om de obstakels uit de weg te ruimen om een dergelijk apparaat commercieel op de markt te brengen", zei Koh Dong-jin, ceo van Samsungs smartphone-divisie, dinsdag tijdens een persconferentie. "We zullen een opvouwbaar apparaat op de markt brengen als we daar volledig klaar voor zijn en ons doel is om volgend jaar zover te zijn."

De plannen van Samsung om een telefoon uit te brengen met een opvouwbaar scherm zijn al jaren oud. Vorig jaar was de verwachting al dat Samsung dit jaar de eerste opvouwbare toestellen op de markt zou kunnen brengen. Een patentaanvraag van eind 2016 toonde hoe een dergelijke telefoon eruit zou kunnen gaan zien.

Die berichten waren echter telkens gebaseerd op anonieme bronnen en octrooiaanvragen. De persconferentie van vandaag was de eerste gelegenheid waarbij Samsung officieel sprak over de plannen voor een opvouwbare smartphone.

Record voor Note 8

Tijdens de persconferentie besprak Koh Dong-jin ook de voorverkopen van de Galaxy Note 8, die vanaf 15 september verkrijgbaar zal zijn. Inmiddels is het grote toestel al 650.000 keer besteld: een nieuw record. In totaal verwacht Samsung 800.000 pre-orders: een verdubbeling in vergelijking met de Note 7, die later wegens ontploffingsgevaar uit de handel werd genomen.

De problemen met de Note 7 lijken het imago van de Note-lijn kortom niet al te zeer te hebben beschadigd. "De reacties uit het buitenland zijn erg bemoedigend", aldus Koh. 

Bright.nl was in augustus aanwezig bij de presentatie van de Samsung Galaxy Note 8 in New York.

 

Bron • Bright