Tech

Honkballers Boston Red Sox flessen de boel met een Apple Watch

06 september 2017 10:02

Yankees-pitcher CC Sabathia werpt een bal tijdens het duel met de Red Sox in Boston Beeld ©

Consternatie in de Amerikaanse honkbalcompetitie: de Boston Red Sox, trotse koploper in de American League East, hebben de boel geflest. Met een Apple Watch.

De ploeg gebruikte het horloge om de pitches van tegenstander New York Yankees door te geven aan de Red Sox-slagman van dienst. De ploeg uit New York ontdekte dat er iets mis was en kaartte het bedrog van de Red Sox aan bij de Amerikaanse honkbalbond. 

Verboden voordeel

De Red Sox gingen als volgt te werk: de tekens van de Yankees-catcher aan zijn pitcher over de te gooien worpen - bijvoorbeeld een fast ball, een slider of een curve - werden door een Red Sox-medewerker buiten het stadion via een camera gevolgd. Die maakte via een Apple Watch ogenblikkelijk contact met de Red Sox-dugout, die vervolgens de slagman liet weten wat voor soort worp hij kon verwachten.

Een enorm voordeel dus voor de slagman. En een verboden voordeel, want in de spelregels staat dat het 'stelen van tekens' alleen op een niet-digitale manier mag worden gedaan - bijvoorbeeld door een ploeggenoot op het tweede honk die de tekens van de catcher doorgeeft aan de slagman.

De Amerikaanse bond onderzoekt of de Red Sox ook in andere duels over de schreef zijn gegaan. Op welke manier de ploeg zal worden gestraft, is nog niet bekend. De Red Sox hebben trouwens op hun beurt ook de New York Yankees beschuldigd van het stelen van tekens tijdens wedstrijden.

Bron • RTL Nieuws