Tech

Transform! Deze BMW is niet wat het lijkt

22 september 2016 13:44

Beeld © Letrons

Als hij aan komt rijden, denk je een gewone BMW te zien. Maar schijn bedriegt: als er op een knopje gedrukt wordt, verandert het rode gevaarte in een Transformer-robot.

Het is jeugdsentiment voor velen die in de jaren zeventig en tachtig opgroeiden, de tv-serie over Transformers: auto's die konden veranderen in lopende en schietende robots. 

Het Turkse bedrijf Letvision maakte er eentje in het echt van een rode BMW 3-serie. Met twaalf man werkten ze acht maanden aan de Letrons. Dat levert een auto op die uit elkaar schuift en kan gaan staan. Een indrukwekkend beeld:

Na deze transformatie houdt het feest overigens wel op: je mag er niet mee de weg op en je hoeft er geen raketten of vlammenwerpers in te verwachten. Lopen kan het gevaarte ook (nog) niet, die functie komt misschien bij een volgende versie als het bedrijf genoeg geld kan ophalen voor verdere ontwikkeling. 

Bestellen kan al wel, al moet je dan wel voldoen aan de criteria van het bedrijf die niet openbaar worden gemaakt. Het bedrijf lijkt serieus over de verkoop van de modellen: er staan nog vier modellen op de planning.

Bron • RTL Z