Tech

Maak van je iPad een tweede Mac-scherm met Luna Display

26 augustus 2017 14:22

Beeld © Kickstarter

Met het kleine apparaatje van Luna Display maak je van jouw iPad een tweede scherm voor je Mac. Mensen zijn enthousiast: het Kickstarter-project behaalde binnen één dag zijn financieringsdoel van 30.000 dollar.

Luna Display maakt gebruik van een dongle die je in je Mac steekt en vervolgens met het wifi-netwerk verbindt. De dongle komt in twee versies: één voor gebruik in oudere Macs (mini-display-poort) en één voor nieuwere Macs (usb-c-poort). Als er geen wifi is, kun je de tablet en computer ook met een kabel aan elkaar koppelen.

Daarna download je op de iPad de bijbehorende app en kun je aan de slag.

Tweede scherm

Je kunt de iPad met Luna Display als een tweede scherm voor je Mac gebruiken, bijvoorbeeld om er je Mail-app of Twitter-feed op te plaatsen of aan een presentatie te werken.

Je kunt dan met de aanwijzer van het ene scherm naar het andere gaan. Ook is het mogelijk om het beeld van je Mac op de iPad te dupliceren, en vervolgens met je iPad op schoot de computer te bedienen.

Thumbnail

Dit is de dongle van Luna Display.

Luna Display ondersteunt ook het gebruik van externe toetsenborden en de Apples stylus, de Apple Pencil. Met laatstgenoemde hopen de makers dat je de iPad gaat gebruiken om tekeningen en schetsen te maken die je later op je Mac kunt bewerken.

59 dollar

Luna Display werkt met elke iPad Pro, iPad Mini en de iPad 2 of nieuwer. Welke Mac je hebt maakt niet zo veel uit, zolang ze minstens op MacOS 10.10 of later draaien. Ook ondersteunt de dongle maar één iPad, waardoor je geen meerdere tablet-schermen aan je Mac kunt koppelen.

De goedkoopste versie van Luna Display kost 59 dollar exclusief 15 dollar verzendkosten naar Nederland. Daarvoor krijg je één dongle en de app. De verwachting is dat Luna Display rond mei volgend jaar bij je op de deurmat valt. 

Bron • RTL Z