Tech

Facebook Messenger stelt straks ook gespreksonderwerpen voor

Bright • 18 oktober 2016 16:01 @Bright

Beeld ©

Facebook wil graag dat mensen Messenger meer gebruiken en stelt nu ook gespreksonderwerpen voor.

Mensen delen minder op Facebook en dus probeert het sociale netwerk mensen weer aan het delen te krijgen. Dat doet het nu door in Messenger 'conversation starters' op te nemen, meldt technologiesite TechCrunch.

De onderwerpen zijn voor sommige Messenger-gebruikers verschenen onder contactpersonen, en tonen bijvoorbeeld waar vrienden onlangs zijn geweest, feesten waar ze binnenkort naartoe gaan of muziek die ze op dat moment luisteren.

Gebeurtenissen en herinneringen

Het is ongetwijfeld de bedoeling dat mensen op basis van die ijsbrekers sneller het gesprek aan durven met Facebook-vrienden. Facebook probeert gebruikers op zijn site op die manier al langer aan te sporen meer te delen. Zo krijg je regelmatig notificaties om iets te melden over een recente gebeurtenis, of op basis van het nieuws, aan de hand van herinneringen of omdat iemand binnenkort jarig is.

Een journalist van BuzzFeed besloot onlangs een maand lang al die suggesties op te volgen. Dus elke vriend-suggestie aan te nemen, met iedereen een gesprek aan te gaan en zelfs een verjaardagsfeest te organiseren voor iemand die hij nauwelijks kende. Hoewel dat compleet bizar is, hield hij er wel een vriend aan over, dus je weet maar nooit. Rest de vraag of je het fijn vindt dat Facebook je doen en laten nu ook in Messenger zo nadrukkelijk mededeelt.

1 miljard gebruikers

De suggesties zijn nog niet voor Nederlandse gebruikers te zien en het nog onduidelijk wanneer dat wel gaat gebeuren. Facebook Messenger heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand en is internationaal ongeveer even populair als WhatsApp, dat ook van Facebook is.

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook

Bron • Bright.nl