Tech

Facebook Messenger telt 1 miljard gebruikers

Bright • 20 juli 2016 20:25 @Bright

Beeld © iStock

Opnieuw een bijzondere prestatie van Facebook: maandelijks gebruiken nu ruim een miljard mensen chatdienst Facebook Messenger.

Naast WhatsApp is Facebook Messenger de tweede chat-app van Facebook die boven de grens van een miljard actieve gebruikers komt. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De Messenger-app groeide de afgelopen maanden flink door: de dienst had 800 miljoen gebruikers in januari en 900 miljoen in april.

Plek 1 en 2

Volgens Facebook is Messenger nu de op één na populairste app op iOS aller tijden, na de reguliere Facebook-app. Op Android is de app volgens Facebook meer dan een miljard keer gedownload. Messenger biedt nu meer dan 18.000 bots voor gebruikers - 11.000 meer dan 20 dagen geleden. Gebruikers versturen elkaar ruim 22 miljoen gifs per dag via de dienst en vrienden delen maandelijks 17 miljard foto’s met elkaar.

In een statement zegt Messenger-baas David Marcus dat het belangrijkste doel is om mensen en bedrijven samen te laten komen. "Bedankt voor het gebruiken van Messenger en op naar het volgende miljard."

Bron: Bright.nl. Volg Bright op Facebook en YouTube

 

Bron • Bright