Tech

Tesla-baas Musk is weer eigenaar van domeinnaam X.com

Bright • 12 juli 2017 13:24 @Bright

Beeld © ANP

Elon Musk, baas van SpaceX en Tesla, is weer de eigenaar geworden van de domeinnaam X.com. Sinds 2000 was hij het eigendom kwijt.

Het opvallende domein was tevens de naam van de online bank die Musk in 1999 oprichtte. X.com fuseerde begin 2000 met zijn concurrent Confinity en samen groeiden de bedrijven uit tot Paypal.

Musk werd een paar maanden later vervangen door Confinity-oprichter Peter Thiel, inmiddels directielid bij Facebook.

Musk richtte daarna zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX op en ging aan de slag als ceo van Tesla. De domeinnaam X.com bleef ongebruikt bij Paypal op de plank liggen, tot vorige week. Dat ontdekte blogger Elliot Silver, die zag dat de domein-informatie van X.com was bijgewerkt.

Sentimentele waarde

Op 3 juli veranderde de eigenaar van een bedrijf naar een privépersoon en navraag leerde Silver dat Musk die persoon is. Op Twitter maakte Musk de overname van de domeinnaam een week later ook zelf bekend.

Hij bedankte Paypal voor de kans om de naam terug te kopen, maar is vooralsnog niks met X.com van plan. De site geeft op dit moment ook niks weer. De naam heeft voor Musk vooral 'grote sentimentele waarde'.

Lees meer over Elon Musk op RTLZ.nl:

Bron • Bright / Floris Poort