Tech

Volkswagenbusje nieuwe stijl: elektrisch en autonoom

Bright • 09 januari 2017 16:08 @Bright

Beeld © Volkswagen

Volkswagen heeft weer een nieuwe versie van zijn klassieke T1-minibusje uit de doeken gedaan. Het ID Buzz-concept is de zelfrijdende update van de allereerste Transporter.

Het concept van de ID Buzz is de opvolger van conceptbus BUDD-e, die Volkswagen vorig jaar presenteerde. Die versie reed elektrisch, dit nieuwe concept doet dat ook én rijdt autonoom.

De ID Buzz werd afgelopen weekend door Volkswagen getoond op een grote autobeurs in Detroit. De bus haalt volgens de fabrikant een afstand van zo’n 435 kilometer op één lading dankzij twee motoren.

Thumbnail

Beeld: Volkswagen

Van binnen is er ruimte voor maximaal acht personen, de zitting kan naar wens worden aangepast worden. Daarnaast zijn er twee compartimenten voor bagage.

Thumbnail

In de zelfrijmodus kunnen de stoelen omgedraaid worden. (beeld: Volkswagen)

Stoelen omdraaien

Voor chauffeurs is er een touchgevoelig stuur, een augmentedreality HUD (head-up display) en een ID Box-console. Dat is het controlepaneel voor de bestuurder, maar is los te halen om buiten de auto als bluetooth-speaker te gebruiken. Als de zelfrijdmodus wordt ingeschakeld, schuift het stuur naar binnen en kunnen de stoelen omgedraaid worden om met de mensen achterin te kletsen.

Volkswagen heeft zelf een video van de ID Buzz gedeeld:

Kijk techprogramma Bright TV elke maandag om 18:00 en 23:30 op RTL Z.

Bron • Bright.nl