Tech

Jonge Bitcoin-miljonair stuurt cd van Taylor Swift de ruimte in

Daniël Verlaan • 18 augustus 2017 11:00 @danielverlaan

Beeld ©

Een gesigneerde cd van Taylor Swift wordt de ruimte in gelanceerd als onderdeel van een NASA-experiment. De achttienjarige Erik Finman leidt het project. Hij is naast een groot Taylor Swift-fan ook nog eens één van de jongste Bitcoin-miljonairs.

Toen Finman twaalf jaar oud was wisselde hij een gift van 1000 dollar van zijn oma in voor 83 bitcoins. Dat was 2012, en de jaren daarna bleef de prijs maar stijgen. Op vijftienjarige leeftijd verkocht hij 100.000 dollar aan bitcoins om zijn eigen bedrijf te starten: Botangle, dat studenten via videochat cursussen laat volgen.

Een jaar later verkocht hij zijn bedrijf voor 300 bitcoins, die nu een waarde van 1,3 miljoen dollar hebben. Van zijn ouders hoeft hij niet meer te studeren: Finman had namelijk een deal gemaakt dat als hij op zijn achttiende miljonair was, hij niet naar de universiteit hoefde. 

Gesigneerde cd

Het volgende project van Finman draait om ruimtevaart: samen met de NASA lanceert hij een capsule met allemaal dingen erin die typerend zijn voor 2017. De Bitcoin-miljonair nam contact op met Taylor Swift, een 'artiest die 2017 representeert', en speciaal voor zijn capsule signeerde de popster haar cd '1989'.

De door Taylor Swift gesigneerde cd. Beeld: Finman, tekst loopt onder foto door.
Thumbnail

Ook YouTube-ster Paul Logan, die bekend werd met korte grappige video's op Vice, heeft een video gemaakt die wordt meegenomen. Het is de bedoeling dat de capsule begin volgend jaar wordt gelanceerd, en vervolgens in rondjes om de aarde blijft draaien. 

Mocht je zelf een video naar de ruimte willen sturen: dat kan. Finman heeft een website gebouwd waar je jouw video kunt indienen. 

Elon Musk

​Naast Taylor Swift is Finman ook groot fan van Elon Musk. Net als Musk wil hij later een groot bedrijf in de ruimtevaart hebben. "Ik wil naar Mars", zegt hij tegen Business Insider. "Misschien ga ik Elon ooit eens verslaan."

En hoe is het om een Bitcoin-miljonair te zijn op je achttiende? "Het is een hele goede openingszin."

Lees op rtlz.nl

Bron • RTL Z