Tech

Instagram laat iedereen live video streamen

Bright • 25 januari 2017 08:27 @Bright

Beeld ©

Instagram is de volgende app die het mogelijk maakt om live video te streamen. De functie moet binnen een week door iedereen te gebruiken zijn.

De livestreamfunctie is te starten vanuit het Stories-onderdeel via de knop 'Start Live Video'. Gebruikers kunnen een beschrijving bijvoegen. De nieuwe functie was in november al door Instagram aangekondigd.

Notificaties en likes

Volgers krijgen een notificatie dat je een livestream bent gestart en kunnen tijdens de stream reageren en likes uitdelen. Als je aan het streamen bent, kun je bepaalde reacties uitlichten door het bovenaan vast te pinnen. De streams kunnen maximaal 1 uur duren.

Livestreams op Instagram zijn, anders dan bij bijvoorbeeld Facebook, niet achteraf terug te kijken. Instagram toont de populairste livestreams van het moment in de sectie Verken.

Facebook Live

Onder meer Facebook, YouTube en Twitters Periscope-app bieden al de mogelijkheid om te livestreamen. Voor Instagrams moederbedrijf Facebook is live video steeds belangrijker, omdat het een manier is om gebruikers langer vast te houden op het sociale netwerk.

Bron: Bright.nl. Kijk techprogramma Bright TV elke maandagavond op RTL Z

Bron • Bright.nl