Tech

Hackers stelen seksvideo's van vlogger Laura Ponticorvo

17 maart 2017 10:58

Laura Ponticorvo is bekend geworden door haar deelname aan Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde. Beeld © ANP

De hackers achter The Fappening 2.0 hebben seksvideo's van Laura Ponticorvo gestolen en online gepubliceerd. Daarmee is ze het eerste Nederlandse slachtoffer van The Fappening 2.0.

De hack wordt The Fappening 2.0 (combinatie van 'fappen', een ander woord voor masturberen, en happening') genoemd, naar de vorige grootschalige hack uit 2014. Toen werden privéfoto's en -video's van honderden beroemdheden gestolen, waaronder Jennifer Lawrence en Kate Upton.

Eerder deze week werden al privéfoto's van Emma Watson en een handjevol andere beroemdheden gestolen en gepubliceerd onder The Fappening 2.0.

Laura Ponticorvo

Het gaat om tientallen foto's en enkele video's van Laura Ponticorvo, die bekend is geworden door haar deelname aan verschillende tv-programma's en nu een succesvol YouTube-kanaal heeft.

Op de foto's en video's is de Nederlands-Italiaanse vrouw naakt te zien en verricht ze verschillende seksuele handelingen, die in haar privé-omgeving zijn opgenomen.

Het management van Laura Ponticorvo zegt tegen RTL Boulevard dat er aangifte is gedaan bij de politie, maar verder wil de vlogger niet op de hack reageren.

Carice van Houten

Het is opvallend dat Laura Ponticorvo, toch vooral bekend in alleen Nederland, voorkomt in het internationale The Fappening 2.0. Dat duidt erop dat er mogelijk Nederlandse hackers aan mee werken.

Ook stellen de hackers privémateriaal van Carice van Houten te hebben gestolen. Deze foto's en video's zijn nog niet gepubliceerd.

Hoe zijn de foto's en video's gestolen?

Het is nog onduidelijk hoe de hackers van The Fappening 2.0 de foto's en video's van beroemdheden hebben gestolen. Bij de hack in 2014 zijn de criminelen ingebroken op Apples iCloud door de beveiligingsvragen goed te beantwoorden of heel vaak een wachtwoord te proberen.

Je kunt jezelf beschermen door tweestapsverificatie in te stellen. Dit kan niet alleen bij Apples iCloud, maar ook bij bijvoorbeeld Google en Dropbox. Met deze optie moet je na het inloggen nog een code invoeren, die je meestal via een sms-bericht ontvangt.

Lees op rtlz.nl:
Zo beveilig je jouw online accounts

Bron • RTL Nieuws/RTL Boulevard