Tech

Duitsers sluiten laadpalen aan op de blockchain

02 mei 2017 11:01

Beeld ©

In Duitsland zijn honderden laadpalen voor elektrische auto’s aangesloten op de publieke blockchain van Bitcoin-concurrent Ethereum. De blockchain wordt gebruikt om bij te houden wie waar heeft getankt en om af te rekenen.

De eigenaars van een laadpaal kunnen zelf de tarieven bepalen en die op elk moment aanpassen. Bezitters van een elektrische auto kunnen gebruikmaken van de betreffende laadpalen na installatie van de app Share&Charge, meldt Trustnodes.

Automatisch

Uiteindelijk moet het proces volledig geautomatiseerd kunnen worden, voorziet Carsten Stöcker, senior manager bij Innogy Innovation Hub en de drijvende kracht achter het aansluiten van de laadpalen op de Ethereum-blockchain.

Hij droomt van een 'machine economy' waarin autonome auto’s met blockchain-capaciteiten onderhandelen met oplaadstations over de beste prijzen en vervolgens automatisch afrekenen.

Ethereum

Volgens Ethereum-aanhangers is hun systeem een verbeterde versie van de Bitcoin. Het belangrijkste voordeel van Ethereum is dat het systeem ruimte biedt om er compleet nieuwe applicaties bovenop te bouwen. Zo wordt de Ethereum-blockchain al langer gebruikt om te handelen in energie die afkomstig is van zonnepanelen.

Bron: Bright.nl. Kijk de Bright Update met technieuws elke werkdag op RTL Z