Van onze partner Van Ziggo

4 digitale frustraties die elke zzp'er herkent

4 digitale frustraties die elke zzp'er herkent

Van Ziggo - Als zzp'er heb je geen afdeling facilties om op terug te vallen wanneer je telefoon in je cappuccino is beland. En je kunt ook de IT helpdesk niet bellen wanneer je op het punt staat om je laptop uit het raam te gooien. Onderstaande digitale frustraties herkent elke zzp'er geheid.

1. Slecht werkend internet
Meer dan de helft van de zzp'ers geeft aan wel eens 'zakelijk last' te hebben ervaren van een slecht werkende internetverbinding. Dit varieert van tijdverlies tot het maken van extra kosten (onderzoek Multiscope in opdracht van Ziggo). Zeker wanneer je je klus nét iets te lang uitgesteld hebt en dus vlak voor je deadline zit kun je dit soort ongemakken niet gebruiken. Speciaal voor zzp'ers heeft Ziggo nu razendsnel en stabiel zakelijk internet. Je kunt het drie maanden gratis uitproberen, gewoon naast je huidige provider en zonder verdere verplichtingen.

2. Phishing-mail
​Je kent ze wel, mails die van je bank lijken te zijn maar in werkelijkheid op je inloggegevens uit zijn om vervolgens met je centen aan de haal te gaan. Gelukkig barsten ze meestal van de spelfouten waardoor je ze op tijd als 'nep' herkent maar dat maakt ze niet minder irritant. Om over die ene keer dat je per ongeluk toch klikt nog maar te zwijgen...

3. Wachtwoorden
Volgens onderzoek van het Britse bureau Cyber Streetwise hebben mensen gemiddeld 19 verschillende online accounts. En bij zzp' ers zouden dat er nog wel eens een aantal meer kunnen zijn. Dit houdt in dat je voor al deze accounts een wachtwoord moet bedenken én onthouden. De één bevat alleen letters, de ander juist alleen cijfers en wéér een ander bevat zowel cijfers als letters. Maar dan wel grote en kleine letters en liefst ook nog een leesteken... 
Een simpele en veilige oplossing voor deze frustratie is een wachtwoordmanager, dan hoef je nog maar één wachtwoord in plaats van 19 te onthouden. Scheelt weer!

4. Virussen
Zonder dat je het door hebt kunnen er virussen actief zijn op je computer of telefoon. Deze virussen kunnen bestanden overschrijven of veranderen waardoor je computer niet goed meer werkt of nog erger: er gegevens verloren gaan. Het verwijderen van zulke virussen en herstellen van de beschadigde bestanden is een tijdrovende en kostbare klus dus dit soort ongein kun je als zzp' er niet gebruiken. Bij het zakelijke internet van Ziggo wordt standaard gratis internetbeveiliging aangeboden, voorkomen is tenslotte nog altijd beter dan genezen.

Meer weten over het zakelijk internet van Ziggo? Je kunt het nu drie maanden gratis proberen, ga naar de website voor meer informatie.