Startup Week

Startup Fest Gemist: de speeches van Cook, Schmidt en Constantijn

24 mei 2016 21:32

Neelie Kroes in gesprek met Tim Cook. Beeld © ANP

De officiële aftrap van Startup Fest Europe stond vandaag in het teken van de komst van de topmannen van vier van 's werelds bekendst bedrijven: Apple, Alphabet (Google), Uber en Airbnb. Voor wie er niet bij was of het niet live kon volgen: wij hebben hun speeches op een rij gezet.

Startupambassadrice Neelie Kroes mocht de aftrap verrichten door Apple-topman Tim Cook te interviewen. Hij benadrukte het belang van programmeren in het onderwijs en meer diversiteit in de techwereld. 

Daarna was het de beurt aan Eric Schmidt, de topman van Alphabet (het moederbedrijf van Google). Hij ziet volop potentie in Europa's talent, dat nu nog lang niet voldoende wordt benut volgens hem. 

Prins Constantijn, kersvers startupambassadeur, brak een lans voor meer investeringen in het Nederlandse onderwijs. 

De baas van vervoersbedrijf Uber, Travis Kalanick, gaf tips uit z'n 'nerdgids' aan startende ondernemers.

En Nathan Blecharczyk van Airbnb maakte van de gelegenheid gebruik te vertellen dat zijn bedrijf niet zo slecht is als critici zeggen. De hotelindustrie heeft volgens hem helemaal niet zo veel last van de verhuursite voor woningen en de ruzies met gemeenten over belastingen vallen best mee.

Premier Mark Rutte schoof nog even aan bij Z Today en beloofde daar dat het kabinet meer gaat investeren in de Nederlandse techindustrie. 

Bron • RTL Z