TNO

TNO is op zoek naar ondernemers!

In het kort

Bij TNO liggen er meerdere technologische ideeën op de plank. Te wachten op ondernemers die deze ideeën verder door willen ontwikkelen om ze vervolgens op de markt te brengen. Om dit proces van idee tot product te stroomlijnen is TNO een online platform gestart: Technologie Zoekt Ondernemer. Hier worden alle 'wachtende ideeën' gepresenteerd maar ook succesverhalen gedeeld. In deze special belichten we drie ideeën die nog op de plank liggen én laten we drie reeds uitgewerkte en geslaagde producten zien.

Artikel 7 van 7

Match & Catch

23 februari 2017 11:51
Match & Catch
Klanten die na het tanken wegrijden zonder te betalen, een probleem dat alle tankstationhouders zullen kennen. TNO ontwikkelde een systeem om dit probleem tegen te gaan.
Artikel 6 van 7

Rookvrij lassen

23 februari 2017 11:26
Rookvrij lassen
Het langdurig inademen van de rook die bij lassen vrijkomt is ongezond en kan tot een verhoogde kans op luchtwegproblemen leiden. Om dit probleem op te lossen ontwikkelde TNO een technologie waarbij de lasrook gereduceerd wordt. De technologie is inmiddels uitgewerkt tot een succesvol product.
Artikel 5 van 7

Knoppentellen is geld waard

22 februari 2017 17:22
Knoppentellen is geld waard
Voor orchideeënkwekers is het van groot belang dat ze hun klanten precies kunnen vertellen hoeveel knoppen er aan een orchidee zitten. Hoe meer knoppen hoe hoger de opbrengst.
Artikel 4 van 7

Houd je drone heel

22 februari 2017 16:32
Houd je drone heel
Een beschadigde of neergestorte drone, het is de grootste angst van iedere drone eigenaar. TNO ontwikkelde software waarmee deze angst voorgoed verleden tijd is. Drones kunnen hiermee namelijk zelf een noodlanding maken.
Artikel 2 van 7

Spelen met licht stimuleert groei

22 februari 2017 12:12
Spelen met licht stimuleert groei
Planten laten groeien met kunstlicht breekt steeds meer door. Maar om dat écht goed te doen is meer nodig dan een lampje aan zetten. Een kweker die kan spelen met kunstlicht kan meer uit z’n kas halen. Onderzoekinstituut TNO zegt dat dit kan met een technologie die het op de plank heeft liggen.
Artikel 1 van 7

Hoe werkt Technologie zoekt Ondernemer?

22 februari 2017 10:41
Hoe werkt Technologie zoekt Ondernemer?
TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) is onder de noemer Technologie Zoekt Ondernemer een platform gestart. Dit platform heeft tot doel om innovatieve ondernemers in het MKB te koppelen aan perspectiefvolle productideeën van TNO. Samen kunnen die dan verder worden ontwikkeld tot commerciële producten.