Week van Internationaal Zakendoen

Van de handelsmissie in China tot de Hannover Messe, als het om handel gaat loopt ons land altijd voorop. Dat laten we zien in de Week van het Internationaal Zakendoen, vanaf 24 april bij RTL Z, in samenwerking met Rabobank.

Van onze partner

Rabobank - Week van Internationaal Zakendoen

In het kort

Van 24 tot en met 30 april is het de Week van Internationaal Zakendoen bij RTL Z, in samenwerking met Rabobank. Als internationaal actieve ondernemer wil je de juiste keuzes maken bij het betreden van een nieuwe markt. De experts van de Rabobank bieden advies en helpen ondernemers aan de juiste introducties in meer dan 120 landen. Zo kun je met vertrouwen ondernemen, wereldwijd.

Rabobank en Alibaba helpen Nederlandse ondernemers in China
De Rabobank heeft samen met Alibaba een “E-trade mission” naar het hoofdkantoor van Alibaba in het Chinese Hangzhou georganiseerd. “Beide partijen bieden Nederlandse bedrijven handvatten voor het zakendoen in China”, zegt Coert Beerman, directeur Wholesale Banking bij de Rabobank.
Artikel 8 van 9

Ondernemerskansen in China en India

19 april 2017 14:51
Ondernemerskansen in China en India
Trump zegt Amerika op de eerste plek te zetten en heeft plannen om Amerika minder open te stellen voor wereldhandel. Daardoor bestaat de kans dat een ander land de wereldwijde voortrekkersrol overneemt. De beste kandidaten zijn China en India.
Artikel 7 van 9

Europese vennootschapsbelasting: droom of realiteit?

19 april 2017 14:34
Europese vennootschapsbelasting: droom of realiteit?
Beeld © EPA
Eén belastingaangifte voor al je activiteiten in Europa. De Europese vennootschapsbelasting klinkt ideaal voor bedrijven die in meerdere Europese landen zakendoen, maar er zitten wat haken en ogen aan het voorstel.
Artikel 6 van 9

'Brexit zorgt voor grotere vraag naar lokale producten'

19 april 2017 14:17
'Brexit zorgt voor grotere vraag naar lokale producten'
Brexit is in gang gezet. Dat levert Nederlandse ondernemers in het Verenigd Koninkrijk nadelen, maar ook enkele voordelen op. "Brexit zorgt voor een grotere vraag naar lokale producten, dus ook naar onze groenten."
Artikel 5 van 9

'Alsof je de televisieserie Derrick binnenloopt'

19 april 2017 13:54
'Alsof je de televisieserie Derrick binnenloopt'
Beeld © VDM Cars
“Als je bij een overheidsinstantie komt, zoals de douane of de belastingdienst, is het net alsof je de televisieserie Derrick van twintig jaar geleden binnenloopt. Duitsland loopt gigantisch achter, vooral op digitaal gebied."
Artikel 3 van 9

‘Afrikaanse werknemer lui? Integendeel’

19 april 2017 12:59
‘Afrikaanse werknemer lui? Integendeel’
Beeld © Wegdam Food
“Het cliché dat Afrikaanse werknemers na betaling drie weken niet komen opdagen, klopt niet. Ze werken hard en je kunt op ze bouwen. Ze zijn blij dat ze werk hebben”, zegt Brian Wegdam, oprichter van Wegdam Food.
Artikel 1 van 9

Nederlands Stars and stripes-pak doet het goed in VS

19 april 2017 11:29
Nederlands Stars and stripes-pak doet het goed in VS
Beeld © OppoSuits
Het begon met een oranje pak voor het EK-voetbal. Vijf jaar later heeft OppoSuits met hun bijzondere pakken ook andere landen veroverd, zoals Amerika. “Het Stars and Stripes-pak is een bestseller”, zegt medeoprichter Guus Bakker.