Van onze partner

Rabobank - Growing Ideas

In het kort

Rabobank is een coöperatieve bank. Dit betekent dat wij niets alleen doen, maar altijd samen met klanten, collega’s, partners, overheden, kennisinstellingen en wellicht ook concurrenten. Rabobank zet haar kennis, netwerken en financiële oplossingen op het gebied van Food & Agriculture in om samen wereldwijd oplossingen van klanten op te schalen en door te ontwikkelen. 'Growing a better world together.'

Artikel 18 van 18

Growing ideas – Fruitteler kiest bewust voor de stad

06 juli 2018 13:44
Growing ideas – Fruitteler kiest bewust voor de stad
Beeld © ANP
Lisan en Wil Sturkenboom hadden een fruitteeltbedrijf in Dronten, maar wilden meer diversiteit in hun werk en meer contact met de consument. Intussen zocht gemeente Amsterdam agrarische ondernemers die wilden investeren in een stuk grond. Zo werd Fruittuin van West geboren.
Artikel 10 van 18

Growing Ideas – Proteïne-ijs gaat als een raket

30 maart 2018 14:40
Growing Ideas – Proteïne-ijs gaat als een raket
Beeld © Koupe
"Daar komt Jaco met zijn ijsje", dacht Jaco Pieper toen hij zijn ijsmerk Koupe aan food-startups in Silicon Valley presenteerde. Maar het proteïne-ijs was een hit, en niet alleen toen. Nu een jaar op de markt, maar al te koop in vele supermarkten.
Artikel 9 van 18

Samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan

28 maart 2018 17:29
Samenwerken om voedselverspilling tegen te gaan
“Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het na de Verenigde Staten en China het grootste land zijn.” Dat zei Jerome Peribere, CEO van verpakkingsbedrijf Sealed Air, tijdens het vierde Agri meets Chemicals (AmC) event. Hij benadrukte hiermee hoe groot het probleem is.
Artikel 7 van 18

Taskforce wil voedselverspilling halveren

28 maart 2018 17:12
Taskforce wil voedselverspilling halveren
Beeld © iStock
"We gaan verkeerd om met voedsel. Dat besef bestaat al jaren, maar toch wordt er niet minder voedsel verspild dan in 2009." Dat zegt Toine Timmermans, programmanager Duurzame Voedselketens bij Wageningen University & Research (WUR).
Artikel 4 van 18

Growing Ideas - Tomatenkweker wil het verschil maken

14 februari 2018 14:31
Growing Ideas - Tomatenkweker wil het verschil maken
Beeld © Duijvestijn Tomaten
Soms zijn er tomaten waar geen klant voor is, omdat het aanbod te groot is of de tomaat niet in perfecte staat verkeert. Normaal worden die op de markt gedumpt of weggegooid, maar de broers achter Duijvestijn Tomaten zochten een alternatief.