Van onze partner

Rabobank - Future of Food

In het kort

Al sinds 2011 werken de Rabobank en het Wereld Natuur Fonds (WNF) intensief samen aan het verduurzamen van de productie van voedsel wereldwijd. De missie: samen én met klanten projecten opzetten om tot een duurzame voedselvoorziening te komen. De nadruk ligt hierbij op internationale food- en agriprojecten. In deze special lees je alles over de samenwerking en bijbehorende projecten.

Artikel 8 van 8

‘Schaal en een langetermijnvisie zijn essentieel’

30 juni 2017 15:52
‘Schaal en een langetermijnvisie zijn essentieel’
Hoe kan duurzaamheid een richtsnoer voor businessdoelstellingen zijn? Als iemand deze vraag kan beantwoorden dan is dat Matthew Reddy van WBCSD, de organisatie waarin de ’s werelds leidende corporates zijn verenigd. Hij spreekt over de rol van de politiek, samenwerken en blended finance.
Artikel 6 van 8

Rabobank draagt steentje bij aan SDG’s

30 juni 2017 11:32
Rabobank draagt steentje bij aan SDG’s
Rabobank wil bij Nederlanders graag bekend staan als een duurzame bank. Een van de initiatieven van de bank is om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN) in zijn jaarverslag op te nemen.
Artikel 5 van 8

WNF en Rabobank bundelen krachten

29 juni 2017 17:32
WNF en Rabobank bundelen krachten
Gezond gekweekte zalm in bassins die de route van de blauwe vinvis niet langer blokkeren. Het is slechts een van de projecten waarin Rabobank en het Wereld Natuur Fonds (WNF) de handen ineen hebben geslagen.
Artikel 4 van 8

Innovatie in landbouw is belangrijk voor klimaat

29 juni 2017 17:06
Innovatie in landbouw is belangrijk voor klimaat
Landbouw is een van de sectoren in de wereld die flink bijdraagt aan het broeikaseffect, maar daardoor ook een groot verschil kan maken in het beperken van de klimaatverandering. “We kunnen de uitstoot van broeikasgassen zeker halveren” zegt hoogleraar Detlef van Vuuren.
Artikel 1 van 8

Meer met minder in de Braziliaanse landbouw

29 juni 2017 16:09
Meer met minder in de Braziliaanse landbouw
Landbouw als strategie om ontbossing tegen te gaan in de Amazone en andere streken in Brazilië? WWF en Rabobank verkennen samen met boeren wat innovatieve systemen kunnen opleveren. Zowel de natuur als de boer blijken er beter van te worden.