Van onze partner ING - Helpt startups hun ambities te realiseren

Nederlandse kaarten voor babymomenten blijken succesvol

Nederlandse kaarten voor babymomenten blijken succesvol
Beeld © Milestoneā„¢

Hoe maak je een mooie foto van je kind dat zich voor het eerst omrolt? Niet. Gemma Broekhuis schreef op een kaartje dat haar zoon zich voor het eerst had omgerold met de datum erbij en maakte daarvan een foto met haar baby.

Het idee leidde tot haar bedrijf Milestone dat fotokaarten maakt voor alle speciale babymomenten. Inmiddels verkoopt Broekhuis duizenden kaartensetjes per maand in 38 landen.

Oranje Handelsmissie Fonds
Omdat Japan een totaal onbekende markt was, schreef het bedrijf zich vorig jaar in voor het Oranje Handelsmissie Fonds. "Japan was een markt waarvan ik en mijn partners dachten: Hoe werkt het daar?", vertelde Broekhuis vrijdag in Z in Zaken.

"We wilden er heel graag heen, omdat we een licentie hebben van Nijntje. In Japan zijn ze daar erg dol op."

Japan
Milestone was vorig jaar een van de winnaars van het Oranje Handelsmissie Fonds, een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een van de acties die daaruit voortkwam, was een serie Skype-gesprekken met medewerkers van de Nederlandse ambassade in Japan. Zodoende kwam Broekhuis erachter dat Japanners vooral kopen in stenen winkels.

Fotosessies
Ook bleek dat Japanse vrouwen minder openlijk zwanger zijn, terwijl zij na de geboorte hun kind vaak meenemen naar studio’s voor fotosessies. Zo wist Broekhuis dat de interesse in babykaarten groter zou zijn dan de zwangerschapskaarten.

Daarnaast kwam uit de gesprekken naar voren dat de honderdste dag van een baby in Japan een bijzondere gelegenheid is. Ouders nemen hun baby mee naar een restaurant waar het kind voor het eerst gerechten voor volwassen proeft. Daardoor denkt Broekhuis erover om speciaal voor Japan een aantal nieuwe kaarten te ontwerpen.

ING helpt ondernemers die internationaal zaken willen doen. Kijk hier voor meer informatie.

Van onze partner ING - Helpt startups hun ambities te realiseren