Van Nuon Nuon: bespaar op uw zakelijke energiekosten

Nuon: bespaar op uw zakelijke energiekosten

'Geen gas, geen biefstuk'

'Geen gas, geen biefstuk'

Restaurantketen Loetje groeit en nam daarom de energiekosten eens goed onder de loep. "Geen gas betekent immers geen biefstuk."

Wie Loetje zegt, zegt biefstuk. Het van origine Amsterdamse restaurant is een begrip. Maar inmiddels is het niet één restaurant meer, maar een keten van acht restaurants in onder meer Amsterdam en Overveen. Dit vraagt om een andere benadering van de energiekosten.

Grip
Nog niet zo lang geleden had elke vestiging van Loetje een eigen contract met een energieleverancier. Dit kwam doordat iedere nieuwe vestiging het contract van de vorige huurder of eigenaar overnam. Dit hield ook in dat contracten op verschillende momenten afliepen waardoor inkoper Stefan van Remortel zich telkens weer per vestiging moest verdiepen in de verlenging van een contract.

Van Remortel wilde al zijn tijd kunnen besteden aan ondernemen, maar tegelijkertijd ook grip hebben op zijn energiekosten.

De oplossing
Alle energiecontracten werden opgezegd en Van Remortel koos voor één overeenkomst bij Nuon waaronder alle vestigingen vallen. Nieuwe vestigingen kunnen bij deze overeenkomst eenvoudig worden aangesloten.

Loetje koos voor Nuon HerPrijs. Tot eind 2018 kan Van Remortel rekenen op dezelfde elektriciteitsprijzen voor alle vestigingen. Voor gas gaat dat in de toekomst  ook gelden.

Met Nuon HerPrijs profiteert Loetje van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Zodra de energieprijzen dalen, neemt Nuon contact op en kan Van Remortel het contract verlengen tegen een lagere energieprijs. Van Remortel: "Ik weet dat de prijs gedurende mijn contract nooit hoger kan worden, wel lager. In de financiering kan ik daar rekening mee houden en kom ik niet voor verrassingen te staan. Dat vind ik erg belangrijk."

Het voorkomen van doemscenario’s
Voor Van Remortel is uitval van gas en/of elektriciteit een doemscenario: "Geen gas betekent geen biefstuk. Geen elektriciteit betekent geen koeling, oftewel voedselbederf. Dat is een ramp en mag onder geen beding gebeuren. Voor mij staat dan ook bovenaan dat we zaken doen met een betrouwbare energieleverancier. Ik weet dat ik bij Nuon meteen geholpen word en dat het contact tussen Nuon en netbeheerder Liander goed is. Daar heb ik wat aan. Nuon zit er bovenop en houdt me scherp wat betreft eventuele tariefdalingen."

Ook meer grip uw zakelijke energiekosten? Kijk op Nuon.nl voor productadvies op maat. 

Van Nuon Nuon: bespaar op uw zakelijke energiekosten