Van Trends in Export

Europa, exportgroei en wijn tijdens Trends in Export 2019

27 maart 2019 13:50

Beeld ©

Woensdag 3 april staat in het teken van exportgroei, inspiratie en netwerken voor iedereen die met export te maken heeft. In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam vindt dan Trends in Export 2019 plaats, al jaren hét event voor exporteurs.

Tijdens het middagprogramma staan twee bekende keynote speakers centraal. Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende geeft zijn kijk op de positie van Europa in de wereld. Hij gaat onder meer in op het belang van de interne markt, de kansen voor Europa op de wereldmarkt, maar ook de bedreigingen waar exporteurs rekening mee moeten houden. Wijnboer, -exporteur en schrijver Ilja Gort bekijkt internationaal zakendoen op zijn eigen manier. Hij heeft voor de bezoekers een inspirerende speech in petto over Frankrijk, zakendoen, genieten en, natuurlijk, wijn.

Voetbal- en bierexport

Naast de keynote speeches zijn er onder meer kennissessies waarin actuele onderwerpen ter sprake komen zoals de Brexit en nieuwe kansen in buitenlandse markten. Dagvoorzitter Rutger Mollee spreekt op het podium bovendien met de verantwoordelijken voor twee bijzondere export cases. Rutger Arisz, operationeel directeur van AFC Ajax, krijgt vragen over de internationaliseringsstrategie van de club die Ajax naar China en de VS voerde. In een interview met Beerwulf-oprichter Sebastiaan Berkvens wordt duidelijk wat het geheim is achter het razendsnelle internationale succes van deze webwinkel voor speciaalbier. 

Barometer Nederlandse export

Tijdens dit informatierijke evenement worden ook de belangrijkste resultaten bekendgemaakt van het onderzoek Trends in Export. Jaarlijks worden daarvoor 4.000 exporteurs benaderd. Het onderzoeksrapport brengt dit jaar voor de 21ste keer de trends, ontwikkelingen en verwachtingen van Nederlandse exporteurs in kaart. In de loop der jaren is gebleken dat de voorspellingen in Trends in Export heel betrouwbaar zijn, waardoor het onderzoek kan worden beschouwd als een barometer voor het Nederlandse exportklimaat.

Aanmelden voor het event

Trends in Export is een initiatief van kredietverzekeraar Atradius en ondernemersvereniging Evofenedex. RTL Z is op het evenement aanwezig en verzorgt live-uitzendingen via Facebook.

Wilt u Trends in Export bezoeken? Aanmelden kan nog steeds via deze link.