Podcast

Publicist Livestro: 'Het integratiebeleid van Europa is wel succesvol'

06 juli 2018 20:15

Beeld © RTL Z

"Alleen met een sterk Europa kun je onze vrijheden en democratische verworvenheden behouden." Dat zegt publicist en online hoofdredacteur Joshua Livestro. De toekomst van een sterk Europa is al jaren een thema voor hem.

"Ik ben dan ook voor meer Europa", zegt hij in een podcastinterview met Paul van Liempt. Ruim een jaar geleden speelde hij sterk op de man in een poging in één adem Geert Wilders, Jan Roos en Thierry Baudet in de gordijnen te jagen.

"Hun inspanningen om ons lidmaatschap van de Europese Unie ongedaan te maken, ja zelfs om de EU in zijn geheel op te blazen, dienen niet ons belang, maar dat van degenen die ons bedreigen. In praktische zin werken ze niet voor u en mij, maar voor Poetin en Trump."

Livestro was persoonlijk medewerker van Frits Bolkestein in Brussel, leidde samen met Bart Jan Spruyt de Edmund Burke Stichting, een conservatieve denktank, en is sinds 2014 oprichter en hoofdredacteur van opiniesite Jalta, the right story.

"Als opiniemaker begrijp ik de meerwaarde van een beetje polarisatie, maar houd op met het verspreiden van paranoïde samenzweringsverhalen", zegt hij. "En peur geen subjectieve intenties uit objectieve gebeurtenissen. De rechtse tent is breed, maar wie zich niet aan die basiseis kan houden, hoort er niet in thuis."

Bron • RTL Z