Podcast

Ondernemer Oscar Kneppers: 'Amsterdam beleeft derde gouden eeuw'

Paul van Liempt • 11 mei 2018 06:03

Beeld © RTL Z

Met bedrijvenbroedmachine Rockstart begeleidt hij tientallen start-ups naar een groeispurt. Ondernemer Oscar Kneppers ziet dat steeds meer jongeren willen en durven ondernemen. In dat klimaat speelt Amsterdam een belangrijke rol: "Door Brexit en Donald Trump is Amsterdam alleen maar aantrekkelijker geworden."

Kneppers zegt in gesprek met Paul van Liempt dat Amsterdam een derde gouden eeuw beleeft. Rockstart denkt daarbij ook heel internationaal. "In ons pand zitten 35 nationaliteiten. We importeren talent en we exporteren ondernemerschap."

Toen Kneppers in 2010 met Rockstart begon, was scepsis zijn deel. Hij kreeg vragen als: "Wat ga je met startups doen?",  "Dat zijn allemaal mkb’ers, daar zit toch geen geld in?"  en "De meesten leggen al snel het loodje".

Eigenwijsheid kwam al eerder van pas 

Maar Kneppers wist van geen wijken. Eigenwijsheid was hem al eerder van pas gekomen. "Ik begon in 1993 met het eerste Nederlandse internettijdschrift en toen riep iedereen dat internet een hype was die snel zou overvliegen. Toen ik met Emerce begon hoorde ik dat e-commerce niks kon worden. Waarom zou je online bestellen en kopen? De rest is geschiedenis."

Zijn doel was van Rockstart de grootste startupmachine ter wereld te maken, een '50 million company'. En Rockstart lijkt hard op weg de voorspelling waar te maken. 

Beluister hier de podcast:

Elke vrijdag podcastinterviews in de reeks Van Liempt Een op Een. Deze keer: Oscar Kneppers. 

Bron • RTL Z