Podcast

'De hiërarchie op de bedrijfsvloer gaat volledig op z'n kop'

Paul van Liempt • 02 maart 2018 06:27

Beeld ©

De krapte op de arbeidsmarkt moet weliswaar eerst worden opgelost maar het vraagstuk over de robotisering is minstens zo belangrijk. Zo pleitte Randstad-topman Jacques van den Broek onlangs voor een Deltaplan voor banen en zijn directeur Arbeidsmarkt Marjolein ten Hoonte houdt de opmars van de robot ook scherp in de gaten, vertelt ze in gesprek met Paul van Liempt.

Ten Hoonte zegt geen angst te hebben voor robots die 'onze banen' overnemen. "Je ziet dat onderzoekers elkaar tegenspreken. Daarom kunnen we niet in percentages uitdrukken wat de invloed van de digitalisering over tien jaar op de arbeidsmarkt is."

Wel is er volgens haar consensus over de rol van mens en machine: "Die zullen meer dan ooit gaan samenwerken. Watson van IBM kan een goede diagnose stellen bij de patiënt, maar kan geen troostende woorden spreken in geval van slecht nieuws. Daar liggen kansen voor de werkende mens." ​

'Meebewegen met innovatie'

In het interview geeft ze tips en adviezen voor wie goed voorbereid de arbeidsmarkt van de toekomst tegemoet wil treden. Ze geeft met voorbeelden aan hoe je kunt 'meebewegen met innovatie'.

En ze legt uit waarom 'de hiërarchie op de bedrijfsvloer de komende jaren volledig op z'n kop zal komen te staan.' Ten Hoonte: "Maar wie de juiste vragen durft te stellen zal toekomstbestendig zijn." 

Elke vrijdag podcastinterviews in de reeks Van Liempt 1-op-1. Met deze week: Directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland Marjolein ten Hoonte. 

Bron • RTL Z