Personal finance

Bij Marktplaats kun je nu gewoon met iDeal betalen

Matthias Pauw • 26 juni 2017 10:00 @mattpauw

Bij Marktplaats kun je nu gewoon met iDeal betalen
Beeld © ANP

Op Marktplaats kunnen gebruikers vanaf nu ook betalen via iDeal. Dat scheelt gehannes met het uitwisselen van rekeningnummers en het wisselen van contant geld bij het ophalen van spullen.

Vooral voor verkopers die hun waar willen opsturen, is de nieuwe betaalmethode een uitkomst. Nu moeten zij gevoelige informatie nog over de mail of via de telefoon met kopers delen.

Om direct betalen via iDeal tussen koper en verkoper mogelijk te maken, slaat Marktplaats de handen ineen met het bedrijf Online BetaalPlatform (OBP).

Controle

Om ervoor te zorgen dat je geen betalingen doet zonder ooit iets te ontvangen, worden de gegevens van de iDeal-gebruikers door OBP gecontroleerd. Het bedrijf controleert de bank- en persoonsgegevens en koppelt die aan het Marktplaatsaccount. Daardoor weet je zeker dat degene aan wie je geld overmaakt ook daadwerkelijk is wie hij of zij pretendeert te zijn.

Voor grote bedragen wordt er ook nog een extra controlestap toegevoegd. Dan vindt er ook een identiteitscontrole via paspoort- of iDIN-check plaats, een soort DigiD voor bankzaken.

Gecontroleerde status

Vorige week hebben de eerste gebruikers toegang gekregen tot de nieuwe dienst. De komende tijd moet het stapsgewijs aangeboden worden aan alle accounthouders. Gebruikers die zich hebben aangemeld en zijn goedgekeurd door OBP krijgen een zichtbare 'gecontroleerde status'.

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen