Carrière

Na kinderfiets of tuinset nu ook een baan via Marktplaats

Michaël Niewold • 19 mei 2017 11:56 @michaelniewold

Na kinderfiets of tuinset nu ook een baan via Marktplaats
Oud-minister Van der Steur te gast bij Marktplaats voor een campagne tegen heling. Beeld © Archieffoto ANP

Je denkt bij Martkplaats waarschijnlijk vooral aan een vindplaats voor tweedehands auto's of meubels, maar binnenkort vind je er misschien wel je nieuwe baan. Het bedrijf wil de strijd aangaan met vacaturesites.

RANDSTAD NV
51.52
-2.20%

In die categorie timmert Marktplaats naar eigen zeggen hard aan de weg. In de afgelopen tien maanden steeg het aantal vacatures van 2000 naar 44.000, een stijging van maar liefst 2100 procent.

Mes snijdt aan twee kanten

Het bedrijf koppelt een online recruitmentsysteem aan de eigen site en verwacht dat het daardoor nog eens duizenden nieuwe vacatures per maand kan aanbieden. Volgens manager Wouter Geerlings van Marktplaats snijdt het mes aan twee kanten. Omdat Marktplaats ruim 8 miljoen unieke bezoekers per maand trekt, biedt het ook recruiters mogelijkheden.

Via de site worden nu al mensen gezocht, vooral voor chauffeurs- en koeriersdiensten en schoonmaakwerk, banen waar een laag- of middelhoge opleiding voor nodig is. 

Baan vinden gaat verder dan vacaturesite

Bij de grootste uitzendorganisatie van Nederland, Randstad, zien ze al langer dat er veel sites zijn die vacatures doorplaatsen. "Marktplaats is een volgende ontsluiting van alle banen die er al zijn", aldus een woordvoerster. Volgens het bedrijf gaat het niet zo zeer om kwantiteit maar kwaliteit: "Met name die ene relevante baan moet gevonden kunnen worden."

En daar biedt haar bedrijf allemaal hulp die je op veel banensites niet krijgt. "Er wordt dan niet gekeken wat je kan, je krijgt geen sollicitatietips, geen advies of dit wel een goede stap voor je carrière is en geen voorlichting wat je aan salaris kunt vragen", zo somt zij de nadelen van de concurrentie op. "Het is mooi als je die ene vacature zelf vindt, maar je hebt vaak wel wat meer hulp nodig."

Bron • RTL Z

Gerelateerde artikelen