Bart van den Belt

Bart van den Belt

@inspiratie

Bart van den Belt is businesscoach, spreker en oprichter van de Zakelijk Succes Academy.

Opinie

Drie dingen die niemand aan een starter vertelt

28 januari 2019 11:55

Herkenbaar? Je zit lekker achter je bureau weg te dromen. Het is weer een dag waarin je enorm veel te doen hebt. Toch voelt het niet alsof je werk daadwerkelijk het leven van andere mensen verandert. Het lijken vooral zinloze taken die moeten gebeuren. Het is niet voor niets dat je er al jarenlang van droomt om je eigen baas te worden.

Het moet heerlijk zijn om iedere dag zelf te bepalen wat je doet, hoe je dat doet en wanneer je dat doet. Je kijkt op en ziet je baas aan komen lopen. Snel, een vergaderkamer in. Misschien heeft hij je nog niet gezien.

Fastforward. We zijn drie maanden verder en je zit in een koffietentje. Gisteren heb je je baan opgezegd. Screw it, let's do it! Jij bent je eigen eindbaas en hebt besloten het helemaal anders te doen.

Maar… waar begin je?

Nederland is een ondernemend landje. Ieder jaar schrijven zo'n 150.000 bedrijven zich in bij de Kamer van Koophandel. Ondernemers die vol enthousiasme klaar staan om de markt te veroveren met hun product of dienst. Maar veel startende ondernemers komen van een koude kermis thuis. Hieronder drie dingen die niemand aan een starter verteld, maar je absoluut moet weten.

1. Ondernemen is een vak

Ondernemen is het mooiste vak ter wereld (ik geef toe: ik ben bevooroordeeld hierin). Maar… het is wel echt een vak. Als je voor jezelf begint dan zul je aan de slag moeten met het leren van dit compleet nieuwe vak (ondernemen), naast je huidige vak (datgene waar je voor wordt betaald).

Het goede nieuws is: het is te leren. Het is een combinatie van een bepaalde manier van denken, persoonlijk leiderschap en specifieke competenties op het gebied van verkopen, marketing en management. Als je bereid bent een tweede vak te leren naast je huidige vak dan is je kans van slagen veel groter.

2. In je eerste jaar wil je wel 10 keer (per maand) stoppen

Veel ondernemers herkennen dat wel uit hun startersperiode: de talloze keren dat je jezelf achter de oren krabde waarom je dit ook alweer was gaan doen. Toen je nog voor een werkgever werkte was alles voor je geregeld. Je wist wat je moest doen en wanneer je dat moest doen en iedere maand kwam er gewoon salaris binnen.

Maar in je eerste jaar als starter staan de zaken er heel anders voor. Je moet als startende ondernemer al-les zelf regelen (tenzij je een potje geld meeneemt, dan hoef je het alleen te snappen). Je marketing, netwerken, administratie, belastingzaken en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet eens over de dubieuze debiteuren en curieuze contracten.

Ermee willen stoppen hoort erbij en door deze fase heen komen is niet ingewikkeld: gewoon één keer vaker doorgaan dan dat je wilde stoppen.

3. Niemand zit op je te wachten

Oké, lekker deprimerende boodschap. Maar wel een die veelal strookt met de realiteit. Onze markt wordt bepaald door vraag en aanbod. En vermoedelijk is er veel aanbod in wat jij wil gaan doen. Nu kun jij er zelf volledig van overtuigd zijn dat jij het écht anders doet dan al die anderen; dat gaat je alleen niet helpen om je bedrijf goed neer te zetten.

Het is je (toekomstige) klant die je moet zien te overtuigen. En dus is het belangrijk dat je aan de slag gaat met je zichtbaarheid; je marketing-, netwerk- en salesvaardigheden. Terwijl je ook nog volledig jezelf blijft. Trucjes helpen niet. Want mensen kopen de dienstverlener, niet de dienst. En als je dat goed doet dan… dan zou het zomaar kunnen dat klanten je bellen omdat ze met je verder willen. De eerste klant is het moeilijkste. Daarna wordt het steeds makkelijker.

Ondernemen is het mooiste vak wat er is. Denk goed na over wat je wilt bereiken, maak een kickass plan van aanpak, zoek de juiste mensen om je heen en waag de sprong.