Opinie

'Shell laat jongeren de fossiele rotzooi opruimen'

04 oktober 2016 06:03

Vlogger Frederieke Hegger. Beeld © RTL Z

Heb je deze woensdag niks te doen? Dan kun je met de kids naar Shells #generationdiscover festival, waar ze kennis mogen maken met duurzame technieken. Hoe goed bedoeld ook, met dit event geeft Shell een verkeerd signaal af, stelt Frederieke Hegger in haar vlog: dat jongeren de boel moeten oplossen, in plaats van de olie- en gasgigant zelf.

"Nederland kan de koploper zijn van de nieuwe generatie innovators. De generatie die het verschil gaat maken." Het gelikte promofilmpje van het #generationdiscover festival vestigt zijn hoop op jongeren. 

Een boodschap die op twee manieren 'raar' is, betoogt Frederieke Hegger in haar vlog. Ten eerste gaat nou juist die jonge generatie de gevolgen ondervinden van klimaatverandering, mede veroorzaakt door vervuilers als Shell.

Lekker door met oppompen

Ten tweede zei Ben van Beurden begin dit jaar nog heel stellig: "We gaan oppompen wat we oppompen kunnen om de vraag te vervullen." Kortom, de olie- en gasgigant gaat lekker door met oppompen, terwijl het zijn hoop vestigt op de oplossingen van kinderen die nu een jaar of 10 zijn. Voordat die goed en wel een oplossing in de markt hebben gezet zijn we weer 20 jaar verder.

Nee, zegt Hegger, juist de bestuurders van nu moeten actie ondernemen. Niet gaan wachten op '#generationdiscover'. We hebben nu een '#generationuturn' nodig die de ballen heeft om meer te investeren in duurzame technologie dan tot nu toe gedaan is. Ze maakte speciaal voor Shell een nieuw promofilmpje.

Bekijk hier de vlog:

Bron • RTL Z