Van onze partner

6 tips om jouw online netwerk te vergroten

24 september 2015 14:06

Beeld ©

Hoe bereik je zoveel mogelijk mensen met je boodschap of vraag? Rens de Jong, presentator/ondernemer en host van netwerkevenement Six Handshakes, verklapt zijn beste strategie voor online netwerken.

1. Word een strateeg
Denk strategisch na over wie je graag in jouw online netwerk wilt hebben (doelgroep) en wat je ermee wilt bereiken (doelstelling). Dit geeft je focus in de rest van je online acties.

2. Wees interessant
Online netwerken laten groeien gaat steeds meer over interessante inhoud creëren. Dat kan je zelf doen, bijvoorbeeld door blogs te schrijven, of door andere content van anderen te verspreiden. Beeld (foto, video’s) wordt meer bekeken dus besteed daar aandacht aan.

3. Besteed aandacht aan je bio
Als je een strateeg bent (en dat ben je, punt 1) dan moet je ook nadenken over je online 'merk'. Welke rol neem je aan op welk sociaal medium? Stem daar je biografie ook op af. Zorg ervoor dat die triggert om je te gaan volgen. Mag ook grappig zijn. 

In een dag, een jaar verder met je netwerk? Kom op 7 oktober naar SixHandshakes!

4. Gebruik de wet van de reciprociteit
Volg (op Twitter) de mensen die je graag in jouw netwerk zou willen. De kans is groot dat je ze jou terug gaan volgen. Aardig hè! Hetzelfde geldt voor Linkedin, ik ben extreem makkelijk in het toevoegen van verzoeken tot connectie. Wellicht leidt het tot iets.

5. Zoek eens een platform op
Dit is wel weer super-ninja-stuff. Moet je wel tijd voor hebben. Maar via Linkedin-groepen kom je wel vaak op hele specifieke onderwerpen terecht, en kan je door het gesprek aan te gaan, prima een online connectie maken. Maak jezelf zichtbaar door te reageren! 

6. Businesscards? 
Ja, ik gebruik ze ook nog steeds. Businesscards. Gewoon omdat het leuk is iemand iets van jezelf te geven tijdens een netwerkborrel. Zeker als je een leuk kaartje hebt. Heb je nog iets om over te praten. Maar maak meteen ook even een connectie via Linkedin. Kaartjes komen op een stapel, Linkedin is doorzoekbaar. En je kan meteen even kijken in het netwerk van jouw nieuwe contact. Wellicht wil hij je wel even doorverwijzen!


Thumbnail

Via social media leg je contact met mensen die je in real life niet snel zou spreken. Behalve...bij Sixhandshakes! Beleef de kracht van het netwerk op 7 oktober in Amsterdam www.sixhandshakes.nl