Van onze partner

Overhemden maken de man

19 oktober 2015 11:17

Beeld ©

Het begon met een nationaal herkenbaar overhemd voor alle Oranje-evenementen. Vorig jaar zijn daar overhemden met een extra lange mouw bijgekomen.

ShirtsofHolland is het bedrijf achter deze overhemden. De jonge onderneming van Sean Heukels en Mark Boekraad is door ING verkozen als starter van de maand oktober.

Overhemden
Sinds een jaar zijn beide ondernemers fulltime met hun onderneming bezig vanuit hun kantoor annex winkel in Amsterdam. Uiteraard verkopen zij ook online, onder andere via hun website overhemden.com.

Na de Oranje-overhemden volgde Sleeve7 Shirts, overhemden met mouwlengte zeven. “Ik ben zelf bijna twee meter lang en het is een probleem om passende overhemden te vinden”, aldus Mark Boekraad die het concept vrijdag presenteerde tijdens De Pitch bij Z in Zaken.

De markt is geen niche, maar vrij groot. “Bijna 60 procent van de Nederlandse mannen is langer dan 1.80 meter.” Het assortiment gaat met meer dan tachtig designs een stuk verder dan de standaardkleuren als wit, blauw en roze.

Shirt
Boekraad en Heukels hechten veel waarde aan de mening van anderen. Voor het concept ShirtsofCotton vroegen zij twintig vrienden hun favoriete shirt mee te nemen in de hoop om zo het perfecte shirt voor onder een overhemd te creëren.

De ondernemers zijn in meerdere landen actief, maar hopen op een grote partij die hun producten wil aanbieden.

Zelf een onderneming starten, begint met een goed idee, een flinke portie drive, plus advies en handige tips van ING en eerdere starters. Kijk hier voor een overzicht van de starters.