Van onze partner

Nederlands hotelconcept wil Europa veroveren

16 november 2015 12:28

Beeld © Yays

Een hotel dat bestaat uit volwaardige appartementen, bestemd voor gezinnen en zakenmensen die langer dan een paar nachten willen verblijven. Dat is het concept van Yays, een van de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds.

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt elk jaar tien veelbelovende Nederlandse mkb-bedrijven met het verwezenlijken van hun internationale ambities. Het fonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hotel
Donderdag zijn de tien winnaars bekendgemaakt. Yays, een concept van Short Stay Group, was een van de gelukkigen. "We willen geen standaard hotels bouwen. We willen volwaardige appartementen leveren", zo omschrijft managing director Peter Heule het hotelconcept.

De appartementen bestaan uit een bad- en slaapkamer, maar zijn daarnaast voorzien van een keuken en apparatuur als een wasmachine. Een nacht in Amsterdam bij Yays kost 150 tot 200 euro. Gemiddeld verblijven de gasten tien dagen.

Locaties
De panden worden voor langere tijd gehuurd, gemiddeld twintig jaar. "Vroeger kochten we panden, maar dat is kapitaalintensief. We zijn een redelijk klein bedrijf en we willen wel snel groeien", vertelt Heule in Z in Zaken.

"We zitten met ons bedrijf al in Barcelona en Parijs, maar nog niet met Yays, dus we willen het in eerste instantie daar uitrollen. Daarna willen we nog naar Londen, Praag en Rome in de aankomende vijf jaar. We hebben best wel wat te doen dus, en het fonds kan ons daar zeker bij helpen."

Oranje Handelsmissiefonds
Yays is niet het enige bedrijf dat hulp krijgt van het Oranje Handelsmissiefonds bij hun internationale ambities. 

Zo wil Arte Viva, een bedrijf dat gespecialiseerd is in producten op het gebied van kinderveiligheid, in 2016 voet aan Chileense grond krijgen. Ingenieursbureau Netics uit Alblasserdam, dat baggerslib als bouwmateriaal inzet, wil haar technieken in China toepassen.

Ook Oesterij wil graag naar Azië. Het bedrijf uit Yerseke vaart elke dag uit om Zeeuwse oesters, mosselen en kreeft te oogsten, te verplaatsen of te beschermen tegen natuurlijke vijanden. De smaakmakers van Tony’s Chocolonely mikken met hun slaafvrije chocola juist op de Verenigde Staten.

ING is partner van het Oranje Handelsmissiefonds. De tien winnaars worden een jaar lang ondersteund om hun internationale ambities waar te maken. Lees hier meer over de tien veelbelovende mkb-bedrijven.