Van onze partner

Innovation Summit: de beste innovaties strijden om de blauwe tulp

02 juni 2017 11:12

Beeld ©

De inschrijvingen voor het grootste innovatieprogramma van Nederland zijn begin april van start gegaan.

Het Innovation Awards programma is jaarrond en bouwt op naar de grote finale op 27 oktober 2017: de Accenture Innovation Summit. Dit is de dag waarop ’s lands beste innovaties strijden om de Awards, maar ook de dag waarop innovatief Nederland bij elkaar komt voor ‘the latest and greatest’ op het gebied van innovatie.
De Summit in oktober is elk jaar weer het grote hoogtepunt van het Innovation Awards-programma. Dit jaar biedt De Fabrique in Utrecht het podium aan innovatieve startups, corporates, experts en bezoekers.

De Pitch Arena & prijsuitreiking
Elk jaar doen weer meer dan duizend innovaties mee aan de Accenture Innovation Awards competitie. Maar een paar van hen krijgen de kans om de jury te overtuigen van hun innovatieve concept tijdens de Innovation Summit. Op 25 september kiest elke jury hun vijf thema-finalisten tijdens het Centrale Jury Evenement. De Innovation Summit biedt het moment van de waarheid: hier gaat de jury beslissen welke finalisten beloond worden met een Blauwe of Groene Tulp. Na hun pitch in een van de Pitch Arena’s, worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een spetterende prijsuitreiking.

Innovatiemarkt
​Op de Innovatiemarkt loop je letterlijk een wereld van innovatie binnen. Bezoekers worden uitgenodigd om de laatste belangrijke innovaties te bekijken, proeven, voelen en ervaren.

Innovatie Deepdives
Op de Accenture Innovation Summit kan je niet alleen innovatie ervaren, maar vragen we bezoekers ook om mee te doen. Tijdens de Innovation Deepdives delen experts (klanten, partners, influencers en innovators) hun kennis en vragen ze naar jouw mening over verschillende grensverleggende onderwerpen.

Innovatie Round Tables
Alle bezoekers van de Innovation Summit worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor de Innovatie Round Tables, georganiseerd door Accenture, partners, klanten, academische instituten of andere innovators. Je wordt gestimuleerd om te discussiëren met andere ondernemers, innovatie-experts en zakenhelden over de laatste onderwerpen zoals Blockchain, Robotica en Opkomende Gezondheidstechnologie.

Investeerderspodium
​Op het investeerderspodium kunnen startups hun concept pitchen voor een publiek van investeerders uit het Dutch Venture vermogensbeheer. Na de pitch kunnen investeerders kritische vragen stellen om bijvoorbeeld het verdienmodel of de schaalbaarheid naar andere innovaties helder te krijgen. Zo worden er betekenisvolle connecties gelegd tussen startups en investeerders, waarmee innovatie wordt gestimuleerd in de Nederlandse samenleving.

Benieuwd hoe de Innovation Summit van 2016 eruitzag? Bekijk hier de aftermovie van afgelopen jaar. Vind hier meer informatie over de Innovation Summit van 2017.