Business

George Clooney verkoopt tequilamerk voor miljard dollar

Sjors Rodenburg • 21 juni 2017 20:10 @SjorsRodenburg

Casamigos-eigenaars Michael Meldman, George Clooney en Rande Gerber. Beeld © Casamigos

Acteur George Clooney en zijn twee zakenpartners hebben hun tequilamerk Casamigos voor 1 miljard dollar verkocht aan het Britse drankenconcern Diageo. Dat melden verschillende Amerikaanse websites.

In een e-mail aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC schrijft Clooney overdonderd te zijn door de waarde van hun tequilamerk. "Als je ons vier jaar geleden had gevraagd of wij een miljardenbedrijf zouden hebben, dan had ik daarop niet met ja geantwoord."

Privécollectie

De acteur voegt eraan toe dat hij en zijn compagnons Rande Gerber en Michael Meldman nauw bij het bedrijf betrokken zullen blijven. "We gaan nergens heen", schrijft hij in dezelfde e-mail. "We blijven onderdeel van Casamigos. Te beginnen met een shotje, vanavond. Misschien wel twee."

Het beursgenoteerde Diageo is een van de grootste alcoholproducenten ter wereld. Het is zowel actief in de biermarkt als in de sterke dranken. Enkele bekende merken zijn Guinness, Johnny Walker, Smirnoff en Gordon's.

Huis van vrienden

Diageo betaalt in eerste instantie 700 miljoen dollar. Daar kan nog eens 300 miljoen dollar bovenop komen als het tequilabedrijf de komende tien jaar goed presteert. De deal moet in de loop van de tweede helft van dit jaar rond zijn.

Casamigos, vrij vertaald als 'huis van vrienden', werd in 2011 opgericht als privécollectie voor familie en vrienden van Clooney en Gerber. Twee jaar later, echter, werden ze door wetgeving gedwongen ze hun tequila met het grote publiek te delen.

Bron • RTL Z / Sjors Rodenburg