Life

Air France-KLM probeert weer te saneren

05 september 2016 09:01

Air France-KLM gaat weer reorganiseren en gaat Mario Draghi deze week de show stelen? In RTL Z Voorbeurs bespreken Roderick Veelo, beurscommentator Durk Veenstra en Olaf van den Heuvel van Aegon de beursdag die voor ons ligt.

De top van Air France-KLM lijkt met een nieuw reorganisatieplan te komen om de luchtvaartmaatschappij winstgevender te maken. Volgens Veenstra is dat ook ‘Bittere noodzaak’, want het vorige plan stuitte op zo veel verzet dat het niet uitvoerbaar bleek.

Van den Heuvel ziet ook wel een slimmigheidje van het concern: "Eerst even heel slecht nieuws. En dan laat je het even wat inwerken en vervolgens kom je met net iets makkelijkers. Dan is het beter te verteren."

Azië hoger door minder rentevrees

De Aziatische markten werden vannacht nog wat gesteund door de afnemende angst voor een renteverhoging van de Fed. De meeste handelaren verwachten dat de kans op een rentestap kleiner is geworden door het tegenvallende banencijfer.

Maar de heren zijn het er over eens dat de tegenvaller (en dus meevaller voor de beurs) misschien wel wat overschat wordt. Van den Heuvel waarschuwt zelfs dat de klap van een rentestap des te harder aankomt als de markten het niet verwachten.

Draghi spreekt

In Europa kijken we deze week naar wat de ECB beslist. De verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen: de meeste kenners verwachten geen extra renteverlaging. Wellicht dat het bestaande opkoopprogramma wat verlengd wordt.

Bron • RTL Z